Četvrtak, 9. svibnja 2024.

POMOĆ MLADIM OBITELJIMA Općina Gola objavila javni poziv za subvencije kupnje, dogradnje i opremanja stambenih objekata

Općina Gola objavila je javni poziv za dostavu prijava za korištenje sredstava mjera za poticanje rješavanja stambenog pitanja mladih obitelji i mjera za poboljšanje kvalitete življenja mladih obitelji na području Općine u 2019. godini.

Općina Gola na taj način namjerava pomoći mladim obiteljima da riješe svoje stambeno pitanje kako bi ostali živjeti ili kako bi se doselili na područje Općine Gola.

Javni poziv obuhvaća dvije mjere:

  • Mjera 1.1.: Financijska pomoć pri kupnji stambenog objekta na području Općine Gola.
  • Mjera 1.2.: Poboljšanje kvalitete življenja ulaganjem u gradnju, dogradnju, nadogradnju, rekonstrukciju i adaptaciju obiteljskih kuća i stanova, opremanje komunalnom infrastrukturom i nabavu neophodnih kućanskih aparata.

Rok za dostavu prijava je 22. studenoga.

Prema Mjeri 1.1., podnositelji zahtjeva mogu ostvariti subvenciju prilikom kupnje stambenog objekta u iznosu od 15 tisuća kuna. Isti iznos subvencije podnositeljima zahtjeva može biti odobren u sklopu Mjere 1.2. za gradnju, dogradnju, nadogradnju, rekonstrukciju, adaptaciju obiteljskih kuća i stanova, opremanje komunalnom infrastrukturom i neophodnim kućanskim aparatima, novog ili postojećeg legalnog stambenog objekta mlade obitelji koja zadovoljava uvjete i kriterije za podnošenje prijave.

Sve dodatne informacije, uvjete, kriterije i potrebnu dokumentaciju možete pronaći na internetskim stranicama Općine Gola.

zatvori