Subota, 27. travnja 2024.

Muzej grada Koprivnice predstavlja se knjigoljupcima na Interliberu, Čimin: Jedini smo gradski muzej u Hrvatskoj koji se odvažio na ovakav pothvat

Muzej grada Koprivnice svoju izdavačku djelatnost predstavlja na najvećem književnom sajmu u Hrvatskoj – Interliberu. Djelatnike koprivničkog muzeja do nedjelje možete pronaći u paviljonu 7a Zagrebačkog velesajma.

Ravnatelj Muzeja Grada Koprivnice Robert Čimin pojasnio nam je što tamo predstavljaju:

– Pripremili smo 80-ak publikacija i suvenira koje smo izdali u posljednjih nekoliko godina u izdavačkoj djelatnosti Muzeja grada Koprivnice. Okosnica predstavljanja na Interliberu je Podravski zbornik i njegova biblioteka. Uz to, publici predstavljamo i 40-ak kataloga muzejskih i likovnih izložbi koji se mogu kupiti po pristupačnim cijenama.

Na središnjoj pozornici Interlibera u paviljonu 6 danas u 17:30 muzejski djelatnici će javno predstaviti Podravski zbornik i njegovu biblioteku. Program će započeti odavanjem počasti nedavno preminulom podravskom velikanu Martinu Sagneru.

– Predstavit ćemo značaj naših publikacija, ali angažirali smo i Folklorni ansambl Koprivnica. Oni će na početku predstavljanja izvesti svima dobro poznatu pjesmu “Pokraj vode Drave” koja je i uvodna špica Gruntovčana. Na taj način se odaje počast nedavno preminulom Martinu Sagneru Dudeku, na centralnoj pozornosti Interlibera.

Inače, ravnatelj Muzeja grada Koprivnice Robert Čimin potvrdio nam je da je koprivnički muzej jedini gradski muzej u Hrvatskoj koji se knjigoljupcima odlučio predstaviti na Interliberu. Po dvoje djelatnika se izmjenjuje na štandu svakog dana, a ravnatelj napominje da im pravi posao tek predstoji u ovim udarnim danima vikenda koji su pred nama, kada do 100 tisuća posjetitelja pohrli na Zagrebački velesajam.

zatvori