Petak, 26. travnja 2024.

Gradsko vijeće u utorak raspravlja o proračunu i parcelama u poslovnim zonama, Pal istaknuo još jednu važnu temu

Glavna zvijezda dnevnog reda pretposljednje ovogodišnje sjednice koprivničkog Gradskog vijeća bit će proračun za iduću godinu.

Rekao je to Dravi.info predsjednik Gradskog vijeća, HSS-ov Ivan Pal otkrivši njegove glavne značajke:

– Ukupni primici će biti 262 milijuna kuna. To je konsolidirani proračun, dakle proračun se drugačije radi negoli prije tri ili četiri godine. Sve jedinice lokalne samouprave moraju izraditi konsolidirani proračun, odnosno proračun koji obuhvaća financije svih ustanova. Znači, korisnici proračuna su Grad i sve njegove ustanove. To doseže 262 milijuna kuna, a uključena su i kreditna zaduženja i svi programi planirani za iduću godinu. Dakle, uz proračun, donose se i svi programi planirani i vezani uz proračun.

Osim proračuna, na dnevnom redu je još šest točaka. Među njima je i prodaja parcela u poduzetničkoj zoni Dravska, kaže Pal:

– Dakle, imamo kupce! Moje osobno mišljenje, a i mišljenje Gradske uprave je da se to dobro razvija. Znate da je proteklih godina bilo dosta kritika kako nam poslovne zone stoje prazne. Mislim da se poslovne zone polako pune i bit ćemo u situaciji da sve parcele imamo prodane.

Predsjednik koprivničkog vijeća važnom je istakao još jednu temu o kojoj će biti informirani gradski vijećnici:

– Riječ je o prilično afirmativnoj temi koja ljude uglavnom ne zanima jer se o njoj teško može ozbiljno polemizirati. Riječ je o donošenju Zaključka o prihvaćanju izvješća o realizaciji studentskih stipendija Grada Koprivnice u akademskoj godini 2018./2019. Samo želim podsjetiti na to da više od 500 studenata prima gradsku stipendiju. Svi koji redovno upišu fakultete i traže stipendije ih u principu i dobiju. Iduće akademske godine bit će ih i više nego dosad. Mislim da je to afirmativno jer Grad ulaže znatna sredstva u školovanje naših mladih na fakultetima.

Pretposljednja ovogodišnja sjednica koprivničkog Gradskog vijeća sazvana je za utorak idući tjedan, 26. studenoga, s početkom u uobičajenih 16 sati.

zatvori