Petak, 26. travnja 2024.

FOTO Slaven Belupo kod kuće pobijedio Lokomotivu

Nogometaši Slaven Belupa danas su u Koprivnici ugostili zagrebačku Lokomotivu u sklopu 16. kola Hrvatski Telekom Prve nogometne lige.

Lokomotiva je trenutno na trećem mjestu na prvenstvenoj ljestvici, odmah iza Hajduka i Dinama. Valja napomenuti da do ove utakmice igrači Lokomotive čak pet utakmica u nizu nisu znali za poraz.

Trener Tomislav Stipić u današnjem susretu nije mogao računati na ozlijeđene Radivojevića, Međimorca i Ježinu te bolesnog Puclina, a po prvi puta ove sezone od prve je minute priliku dobio mladi Arijan Brković koji je zaigrao na poziciji iza napadača. Mjesto među vratnicama zauzeo je Ivan Filipović.

Slavenaši su krenuli žustro od samog početka, što je i dovelo do nekoliko ranih prilika za pogodak, no bez uspjeha. Farmaceutima se pritisak na igru Lokomotive isplatio u 17. minuti kada Krstanović zabija za vodstvo Slavena.

Iako je do kraja poluvremena bilo još nekoliko dobrih prilika, na odmor se išlo s minimalnim vodstvom Farmaceuta.

U drugo poluvrijeme se također ušlo žustro, Slavenaši su imali još nekoliko prilika, ali bez većeg uspjeha. Nastavak susreta igrao se čvrsto bez previše šansi. Do kraja utakmice vratima Slavena dvaput je zaprijetio Jakić, no Filipović je bio siguran te sačuvao mrežu Farmaceuta.

Slavenaši su u ovoj utakmici osvojili vrlo važna tri boda, a u idućem kolu sastaju se s nogometašima Intera, također u Koprivnici. Utakmica je na rasporedu idući petak.

NK Slaven Belupo – NK Lokomotiva 1961 1:0 (1:0)

NK Slaven Belupo: Filipović – Božić (od 78. Nowak), Paracki, Mikulić – Bogojević, Bačelić Grgić, Brković, Glavčić (od 82. Lulić), Goda – Lima, Krstanović (od 90. Delić). Trener: Tomislav Stipić.

NK Lokomotiva: Grbić – Karačić, Mersinaj, Kolinger, Marković – Jakić, Halilović ( od 46. Cokaj)- Kastrati (od 61. Santana), Sammir (od 79. Tuci), Tolić – Budimir.  Trener: Goran Tomić

Suci: Marko Zebec (Cestica), Jerko Crnčić (Vrbovec) i Marko Stolnik (Varaždin)

Delegat: Tomislav Bionda (Zaprešić)

Kontrolor: Miro Marijanović (Osijek)

Žuti kartoni: Božić 58′ (Slaven Belupo); Samir 14′, Halilović 45′ (Lokomotiva)

Strijelci: 1:0 Krstanović 17′

zatvori