Petak, 26. travnja 2024.

Podravsko-prigorski ugostitelji pripremaju nam odlične delicije po super cijenama za Dane okusa hrvatske tradicije

Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije sudjelovat će u prvim nacionalnim Danima okusa hrvatske tradicije. Manifestacija se održava u 12 županija te u više od stotinu ugostiteljskih objekata.

Tradicijsku gastronomiju županijska Turistička zajednica dosad je promovirala manifestacijom Dani okusa Podravine i Prigorja, pojasnila je pomoćnica direktora Kristina Sočev:

– Intencija je bogatu gastronomsku ponudu naše županije staviti na jedno mjesto i ponuditi je svim žiteljima Koprivničko-križevačke županije, ali i turistima i posjetiteljima koji će se ovdje zateći. Nudimo nešto posebno, a opet unificirano i to je stvarno veliki napredak jer su se naši ugostitelji pridružili projektu u kojem sudjeluje više od 100 restorana.

U nacionalnom projektu Okusi hrvatske tradicije sudjeluje devet podravsko-prigorskih restorana. Svojim posjetiteljima nude po dva menija po cijeni od 75 i 95 kuna na kojima su domaći kulinarski specijaliteti i delicije. Uz to, svaki restoran će svojim gostima ponuditi i domaća vina lokalnih vinara.

Sočev je naglasila da se u ovom projektu i sinergiji županijskih turističkih zajednica i ugostiteljskih objekata promovira lokalna kuhinja i enogastronomija, s čime se složio i koprivničko-križevački župan Darko Koren:

– Kontinentalni dio Hrvatske je u turističkoj ponudi lišen mnogih prednosti koje imaju destinacije u priobalju. Moramo ovdje zaista učiniti sve kako bismo privukli goste i turističku ponudu učinili atraktivnom. Gastronomija je sigurno alat na koji možemo računati u ovom surovom turističkom tržištu.

Župan je naglasio da restorani koji nose certifikat “Okusa” postaju prepoznatljivi građanima, a ujedno se međusobno umrežuju.

Spomenimo i da se Dani okusa hrvatske tradicije održavaju od 15. do 25. studenog.

zatvori