Četvrtak, 25. travnja 2024.

40 GODINA ZIMSKE LIGE Veliki malonogometni turnir ponovno u Koprivnici, ovoga puta igraju i ženske ekipe

Pred nama je nova sezona malonogometne Zimske lige, tradicionalnog natjecanja koje svake godine u zimskim mjesecima organizira Udruga za mali nogomet Koprivnica pod medijskim pokroviteljstvom Radio Drave i portala Drava.info.

Zimska liga ove sezone slavi i veliku obljetnicu, najavio je predsjednik UMN Koprivnica Sergej Milivojević:

– Drago mi je da oživljavamo nešto što je započelo puno prije nas. Moramo naglasiti da ove godine imamo “jubilarku” jer je prije točno 40 godina počela Zimska liga u Koprivnici. I prije 1979. godine igrao se mali nogomet, ali ne pod okriljem Zimske lige. Zanimljivo je da je te godine na turniru igralo 78 ekipa. Caffe bar Nataša je bio prvi osvajač Zimske lige, a najbolji igrač Ranko Celiščak Cvele. Drago mi je reći da s ovim turnirom pokušavamo gradu Koprivnici, ali i cijeloj županiji dati jednu dodatnu vrijednost.

Novost ove godine je ženski turnir na koji se osim klubova mogu prijaviti i samostalno organizirane ekipe:

– Ove godine po prvi put imamo ženski turnir kojim ćemo podići kvalitetu cijele lige. Bili smo u nedoumici kako privući ženske ekipe, ali s obzirom na to da se u gradu Koprivnici dobro razvija ženski nogomet i da su se u njega uključili kvalificirani treneri, mislim da neće biti problema i da ćemo privući i dosta okolnih ekipa iz Međimurja, Zagorja, Zagreba… – najavio je Milivojević.

Snimila Sonja Barčanec.

Kao i do sada, pobjednici turnira osim medalja i pehara osvojit će i novčane nagrade. Prvo mjesto najboljoj seniorskoj momčadi donijet će 40 tisuća kuna, drugo 20 tisuća, treće 10 i četvrto 5 tisuća kuna. Najbolja veteranska ekipa osvojit će 8 tisuća kuna, drugoplasirana četiri tisuće, treća dvije tisuće i četvrta tisuću kuna. Novčane nagrade predviđene su i za najbolje ženske ekipe, dok će najbolji u kategoriji veterana comfort osvojiti nagrade sponzora.

Iznosi kotizacija također su ostali isti kao i prošlih godina. Za seniore to je 800 kuna, za veterane pro 600 kuna, za veterane comfort 400 kuna, dok kotizacije za mlađe i starije pionire nema. Ženske ekipe kotizaciju će platiti 200 kuna.

Uz seniore, veterane i nogometašice, igrat će se i tradicionalni Memorijalni turnir “Prof. Branimir Jedvaj” za pionire. Organizatori okvirno računaju na 40-ak seniorskih, 20-ak veteranskih, oko 8 ženskih i 30-ak pionirskih ekipa, što je neki dosadašnji standard.

Još je jedna novina to da će se ove godine birati najbolji igrač završnog dana.

– Donekle ćemo promijeniti izbor najboljeg igrača. Nećemo uzimati u obzir cjelokupan turnir, od grupne faze do eliminacije, već će se taj dio odnositi samo na zadnji dan odnosno na finalne i polufinalne utakmice – najavio je Milivojević.

Prijave su otvorene do 17. prosinca u 15 sati, a izvlačenje skupina održat će se istog dana s početkom u 18 sati u Caffe baru 048. Prema okvirnom rasporedu do kraja godine trebale bi biti odigrane utakmice po skupinama, novu godinu otvorila bi 1/16 finala, a velika završnica zasad je predviđena za vikend 11. i 12. siječnja.

Pan Zimska liga počinje u Koprivnici u petak, 20. prosinca, a utakmice će se po običaju igrati u sportskoj dvorani Srednje škole.

Kako se prijaviti
  • Seniori – 098 911 2872 (Mario Hontić)
  • Veterani pro – 099 660 1080 (Vlado Dragosavljević)
  • Veterani comfort – 098 248 009 (Ivica Petričević)
  • Žene – 098 914 5300 (Mario Gregurina)
  • Mlađi i stariji pioniri – 099 691 7598 (Zoran Pintarić)

Uplate kotizacija na račun UMNK, IBAN HR0823860021110005464

E-mail adresa za prijave: [email protected]

 

Pressica Zimske Lige

Objavljuje Drava.info u Srijeda, 20. studenoga 2019.

zatvori