Petak, 26. travnja 2024.

Vedran Vrhovec sa hrvatskom socca reprezentacijom otputovao na Svjetsko prvenstvo

Poznati križevački vratar Vedran Vrhovec na privremenom radu u Graničaru iz Đurđevca bit će dio Hrvatske socca reprezentacije koja će sudjelovati na Svjetskom prvenstvu na Kreti.

Reprezentacija je otputovala u Grčku u četvrtak, prva utakmica slijedi im već danas protiv Turske. U gradu Rethymno na Kreti bit će desetak dana, ovisno u plasmanu. U skupini će se natjecati sa selekcijama Turske, Brazila, Alžira i Kolumbije.

– Cilj nam je otići što je dalje moguće jer smatram da posjedujemo veliku kvalitetu – javio se Vedran Dravi.info s Krete. – Prve dvije ekipe iz grupe prolaze dalje i bili bismo iznimno sretni igrati socca završnicu na Svjetskom prvenstvu, to bi za nas i za cijelu Hrvatsku bio velik uspjeh u ovom ne tako popularnom natjecanju. Siguran sam da će se za soccu puno više čuti i da će postati značajnija u budućnosti. Naravno, velika mi je čast predstavljati socca selekciju i cijelu Hrvatsku na ovako velikoj manifestaciji na Kreti. Atmosfera je odlična unutar ekipe, svi dečki se poznajemo od prije. Odradili smo par treninga te se dobro pripremili za izazove koji nas čekaju.

Hrvatski socca reprezentativci danas u 22 sata po našem vremenu igraju protiv Turske, zatim u ponedjeljak u 18 sati protiv Brazila, a onda već u utorak slijedi okršaj s Alžircima u 3 sata po hrvatskom vremenu. U srijedu u 22 sata odmjerit će snage sa selekcijom Kolumbije.

Kao zanimljivost, Vrhovec će u reprezentaciji nositi neobičan broj 10. Takav smo primjer mogli vidjeti prošle godine u Prvoj hrvatskoj ligi kada je broj 10 kao vratar nosio Krševan Santini u Interu iz Zaprešića.

Vedranu želimo puno dobrih obrana, što bolji rezultat i svu sreću na Kreti.

zatvori