Ustupila Koprivničko-križevačka županija.
Koprivničko-križevačka županija i ove će godine prigodno obilježiti Međunarodni dan borbe protiv korupcije koji se na svjetskoj razini obilježava od 2003. godine kada je Opća skupština UN-a posebnom rezolucijom ukazala na problem korupcije i potrebu svakodnevne borbe protiv nje.

Kako bi ukazala na potrebu i angažman cijele društvene zajednice u borbi protiv korupcije, Koprivničko-križevačka županija kroz Antikorupcijsko povjerenstvo kao savjetodavno tijelo Županijske skupštine provodi razne aktivnosti, a jedna od njih je i organizacija kreativnog natječaja “Moja županija bez korupcije” namijenjenog učenicima osnovnih i srednjih škola.

Povjerenstvo je prvo u Hrvatskoj osmislilo natječaj, a ove se godine raspisuje peti puta za redom s ciljem razvijanja svijesti kod mladih o važnosti uloge građana te osobne odgovornosti u stvaranju društva s nultom tolerancijom na korupciju. Učenici su pozvani izraditi likovne, literarne i video radove na temu svoje percepcije korupcije, a Povjerenstvo će odabrati najbolje radove po kategorijama i dobnim skupinama. Za sve sudionike natječaja pripremljeni su i prigodni pokloni, a za prva tri mjesta po kategorijama su predviđene i novčane nagrade.

U natječaju se sudjeluje slanjem ispunjene prijavnice i rada uz prijavnicu u razdoblju od 1. listopada 2019. godine do 15. studenoga 2019. godine, a može se sudjelovati individualno ili u skupini do najviše pet autora. Učenici će biti podijeljeni u dvije skupine: u prvoj skupini mogu sudjelovati učenici osnovne škole od prvog do osmog razreda, a u drugoj skupini učenici srednje škole.

Detaljnije propozicije natječaja možete preuzeti na službenim internetskim stranicama Koprivničko-križevačke županije, a na vama je da se uključite i pokažete svoju kreativnost.

Prošlogodišnje pobjedničke radove možete pogledati u ovome članku.