Petak, 26. travnja 2024.

Škole i danas u štrajku, Višak: Nitko ne može djecu s neopravdanim satima prisiliti da dođu u školu

Sve škole na području Koprivničko-križevačke županije danas su u štrajku, potvrdio nam je to sindikalni povjerenik Sindikata hrvatskih učitelja Goran Višak.

Prema njegovim podacima, odaziv školskih djelatnika na prosvjed veći je nego prošli tjedan:

– Sve škole sudjeluju u štrajku i odaziv je jako dobar, čak bolji nego u četvrtak. Mogu reći da su djeca u koprivničkim školama zbrinuta. Konkretno, mogu govoriti za neke škole gdje nastave nema kao što su Antun Nemčić Gostovinski, Kalnik, Drnje i velik broj škola gdje nema nastave – rekao nam je Goran Višak.

Što se tiče izostanaka, Višak nam je rekao da za nedolazak na nastavu neće biti neopravdanih sati ni drugih posljedica za učenike:

– Štrajk je legitimno pravo svih učitelja tako da djecu s neopravdanim izostancima nitko ne može prisiliti da dođu u školu.

Škole na području naše županije sutra najvjerojatnije neće štrajkati, no službena potvrda stići će nakon podneva odnosno nakon što sindikalna središnjica pošalje plan za naredni dan.

Podsjetimo, prvi puta do sada u Hrvatskoj se provodi cirkularni štrajk, što znači da se županije naizmjenično uključuju u prosvjed za veće plaće.

zatvori