Nedjelja, 19. svibnja 2024.

Sadnja drveća u petak u Koprivnici, na Cerinama će niknuti novi voćnjak

Akciji ‘Kolektivna sadnja drveća u Hrvatskoj’, koja je pokrenuta s idejom da svatko može zasaditi drvo i tako dati svoj doprinos u borbi protiv klimatskih promjena, pridružit će se i Koprivnica.

Grad Koprivnica, Gradsko komunalno poduzeće Komunalac i ustanove koje djeluju na području grada u petak će, pod motom “Rastimo zajedno”, kod Bazena Cerine saditi autohtone sorte voćki. Riječ je o zasebnoj aktivnosti koju su osmislili Grad i Komunalac te kojom će podržati kolektivnu akciju u Hrvatskoj.

“Rastimo zajedno” međugeneracijska je aktivnost jer se mogu uključiti svi, od vrtićaraca do umirovljenika. Sudionici će posaditi 80-ak sadnica autohtonih voćaka koje su donirala djeca i roditelji iz gradskih vrtića, osnovnih i srednjih škola te ustanova.

“Cilj ove akcije je da djeca uče o biljnom svijetu te o važnosti očuvanja našeg okoliša kroz praktičan način. Voćnjak će postati mjesto škole prirode i edukativnih aktivnosti o kojem će zajedno voditi brigu učenici, učitelji i djelatnici Komunalca tijekom cijele godine”, poručili su iz Grada te dodali da je u planu svake godine saditi nove sadnice kako bi se sačuvale autohtone sorte našeg podneblja.

Sadnja voćaka kod Cerina počinje u 9 sati.

zatvori