Srijeda, 9. listopada 2024.

FOTO/VIDEO Draganovčani prosvjedovali pred Gradskom vijećnicom: ‘Za mjesec dana zatvaramo magistralu’

Mještani Draganovca prosvjedovali su jutros ispred Gradske uprave. Opremljeni transparentima, tražili su da gradonačelnik Mišel Jakšić izađe pred njih i pojasni im zašto dana obećanja do sada nisu ispunjena.

Predsjednik Vijeća mjesnog odbora Draganovec Zlatko Hiržin pojasnio je zbog čega mještani Draganovca žive, kako je rekao, kao u srednjem vijeku:

– Problem su vodovod, kanalizacija i asfaltiranje ulica koje čekamo već 20 godina. Još jedan ozbiljan problem je pothodnik ispod magistrale i željezničke pruge. Problem oko autobusnog stajališta mogao bi biti riješen u dva dana, a kod nas rješavanje traje godinu i pol.

Kako bi gradonačelniku simulirali uvjete u kojima žive, pred ulazna vrata Gradske uprave prosvjednici su prosuli kantu “draganovečke zemlje”.

Hiržin je novinarima kazao da se s gradonačelnikom Jakšićem posljednji puta sastao prije mjesec dana. Tada je odgovor Gradske uprave bio da trenutno nema sredstava za asfaltiranje ceste, a nema ni radne snage koja bi radove provela. – Ovo je kontradiktorno jer se sve to napravilo u Bakovčicama i Jagnjedovcu – zaključio je Hiržin.

Pred okupljene je izašao pročelnik Ureda gradonačelnika Dario Jembrek koji ih je pozvao da dođu u Gradsku vijećnicu kako bi razgovorom probali pronaći rješenje. Prosvjednici su to odbili jer se ne žele, kako je napomenuo Hiržin, igrati pokvarenih telefona te su tražili da im gradonačelnik Jakšić pred svima da odgovore na pitanja.

Nezadovoljni ishodom današnjeg okupljanja, Draganovčani su najavili nove korake:

– Novi prosvjed će biti organiziran kroz mjesec dana, ali će biti puno veći. Drastičnijim mjerama ćemo zatvoriti dionicu magistralne ceste kod Peveca kako bi tamo ukazali na naše probleme – poručio je Hiržin.

 

Prosvjed mjestana Draganovca!

Posted by Drava.info on Monday, October 28, 2019

 

Slušaj uživo
zatvori