Petak, 26. travnja 2024.

Područna škola Vinica dobit će novo krovište, a odmah zatim i blagovaonicu

Prostor blagovaonice u Područnoj školi Vinica ponovno je bio aktualiziran na prošlotjednoj sjednici koprivničkog Gradskog vijeća.

HDZ-ov Ernest Forjan objasnio je kronologiju dosadašnjih pokušaja rješavanja problema:

– Imali smo nekada priču da će to biti riješeno izgradnjom OŠ Podolice i ništa po tom pitanju nismo uspjeli. Nakon toga smo imali priču da imamo problema s resornim ministarstvom i da se zato ovo ne može realizirati. Posljednja priča koju slušamo u medijima je priča da je investicija ovakvog problema reda veličine milijun kuna – rekao je Forjan i pozvao gradonačelnika da se konačno taj problem riješi.

Gradonačelnik Mišel Jakšić ponovno je naglasio da je svjestan problema koji javnost okupiraju već 20, 30 ili 40 godina. No, dobra vijest je da će radovi na blagovaonici uskoro početi:

– Uvođenje u radove za koje će biti potrebno izdvojiti 900.000 kuna na Područnoj školi Vinica je za nekoliko dana. Nije bio problem samo u blagovaonici, nego treba mijenjati krovište i s tim ćemo prvo započeti. Nakon njega kreću radovi na blagovaonici i ja vjerujem da će to biti gotovo za 4 do 6 mjeseci – istaknuo je Jakšić.

U Gradskoj upravi prvotno nisu planirali uređivati kuhinju Područne škole na Vinici zbog planirane izgradnje nove škole na Podolicama, no planove su u međuvremenu promijenili pa će i rekonstruirana školska zgrada nakon odlaska učenika i dalje imati svoju namjenu.

zatvori