Petak, 26. travnja 2024.

FOTO/VIDEO Članovi KUD-a Srce pripremili su nam koncert iznenađenja u koprivničkom poslovnom centru

Članovi Kulturno-umjetničkog društva Srce iz Koprivnice priredili su nam pravi mali ad hoc koncert u West centru u Koprivnici.

Bila je to najava predstojeće tradicionalne folklorne manifestacije “KUD Srce i prijatelji” koja će se u koprivničkom Domu mladih održati iduće subote, 19. listopada.

KUD Srce osnovan je 2010. godine. Njegovi su ciljevi poticanje, razvijanje i unaprijeđenje kulturnog stvaralaštva, očuvanje etno-baštine na području grada Koprivnice i Koprivničko-križevačke županije u skladu s općim društvenim interesima, očuvanje zborskog pjevanja, folklornog plesa, instrumenata, scenskih izvedbi, te ostalih vidova kulturnog izričaja u okviru glazbeno-scenskog amaterizma, održavanje radionica u cilju ne samo očuvanja već i revitalizacije tradicije te edukacije mladih o važnosti njenog očuvanja.

Ovo će biti šesto izdanje manifestacije “KUD Srce i prijatelji”, a domaćinima će se pridružiti KUD “Đuro Kundek” iz Caginca (Ivanić-Grad), KUD “Klinča Sela”, Češka beseda Hercegovac, KUD “Jablanovec” (Zaprešić), Dječji vrtić “Čarobni park” (Drnje) i Udruga za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama “Latice” (Koprivnica). Svi će se predstaviti svojim programom po izboru.

Folklorni susret održat će se u subotu, 19.10.2019. godine u Domu mladih Koprivnica s početkom u 17 sati. Ulaz je slobodan. Svi posjetitelji moći će dati i dobrovoljni prilog za Udrugu Latice u sklopu njihove humanitarne akcije “Milijun koraka ide dalje”.

Veselo kod nas u West centru uz KUD Srce.

Posted by Drava.info on Monday, October 7, 2019

 

zatvori