Petak, 26. travnja 2024.

KOPRIVNIČKA SPORTSKA POVIJEST Oproštaj Slukića i Šarlije na utakmici s Feyenoordom

Piše Ivo Čičin-Mašansker na stranici Koprivnička sportska povijest.

“Kad bi igrači koji su svojim doprinosom zadužili klub odlazili u nogometnu mirovinu, Slaven Belupo znao im je prirediti prigodni oproštaj. Naravno, takvu čast nije mogao zaslužiti bilo tko.

Koprivnički prvoligaš je uoči početka svoje druge sezone u eliti u ljeto 1998. godine u prijateljskoj utakmici na koprivničkom stadionu ugostio slavni Feyenoord iz Rotterdama kojeg je vodio Leo Beenhakker. Završilo je 1:1, a izjednačujući pogodak postigao je Zemir Mujčin iz kaznenog udarca u 62. minuti. Pamti se i Stojkićeva obrana jedanaesterca kojeg je sudac Kovačić dosudio za goste.

Ta je velika utakmica bila prava prilika za oproštaj dvije Slavenove legende. Jedan od njih je dugogodišnji vratar Berislav Slukić, a drugi branič Milan Šarlija, koji je kasnije bio i trener i sportski direktor, a i danas je član klupske Uprave.

Na fotografiji iz Slavenove monografije je predsjednik Nikola Felak koji je igračima predao prigodne poklone, naivne umjetničke slike, a sve pod budnim okom dugogodišnje klupske zaposlenice Draženke Lesar.”

FOTO: IVO ČIČIN-MAŠANSKER / KOPRIVNIČKA SPORTSKA POVIJEST.
zatvori