Petak, 26. travnja 2024.

FOTO Dobrovoljni darivatelji krvi primili priznanja, Jakšić: Pokazujete zajedničku solidarnost ovog ‘Grada sa srcem’

Gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić u organizaciji koprivničkog Crvenog križa održao je sinoć tradicionalni prijem za darivatelje krvi koji su ovu dragocjenu tekućinu darivali 35 i više puta (žene) i 50 i više puta (muškarci).

Priznanja za jubilarni broj darivanja krvi dobilo je ukupno 123 darivateljica i darivatelja, a osim priznanja za jubilarni broj davanja, podijeljene su obiteljske zahvalnice, završne zahvalnice i plakete.

Koprivnički darivatelji ponovo su u samom vrhu po broj darovanih doza ove dragocjene tekućine, a Koprivničko-križevačka županija prva je u Hrvatskoj po broju darovanih doza.

– U 2018. godini prikupili smo 5.751 doza krvi na području GD CK Koprivnica, a s prosjekom od 10,09 davanja na sto stanovnika, drugi smo grad u Hrvatskoj po ostvarenom broju doza krvi na 100 stanovnika. Do 10. mjeseca ove godine, na području koprivničke Podravine, prikupili smo  4.705 doza krvi. Ponosno možemo reći da je, po prosjeku davanja krvi na sto stanovnika, od 6,99, naša županija prva u Hrvatskoj s 8.080 doze krvi – rekla je ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica, Adela Sočev.

Gradonačelnik Mišel Jakšić istaknuo je da trud i zalaganje Koprivničanaca, koje se očituje i u darivanju krvi, pokazuje zajedničku solidarnost ovog “Grada sa srcem”.

Naglasio je da je tradicionalni prijem za dobrovoljne darivatelje krvi ujedno i početak bogate proslave Dana Grada Koprivnice.

zatvori