Ponedjeljak, 13. svibnja 2024.

ČETVRTA LIGA Slavenu 2 na Stari breg dolazi Ferdinandovac, Hlevnjak: Igramo samo na pobjedu, Peršić: Nećemo se predati

Deveto kolo Četvrte nogometne lige Bjelovar-Koprivnica-Virovitica donosi nam susret prve i druge momčadi lige. Na Starom bregu u Cvetkovcu Slaven Belupo II će kao lider prvenstva ugostiti drugoplasirani Ferdinandovac. Utakmica će se igrati u nedjelju od 15 sati.

Ovaj bi susret mogao biti prekretnica prvenstva. Ako mladi Farmaceuti pobijede, pobjeći će Ferdinandovcu – ali i ostatku lige – na čini se nedostižnih devet bodova nakon devet kola.

No, nešto će se pitati i goste. Ferdinandovčani sigurno neće doći s “bijelom zastavom” i priznati poraz. U posljednjem su kolu kod kuće izgubili od Garića iz Garešnice i željet će se iskupiti navijačima za taj neugodan poraz, a sigurno će se sjetiti i da su ljetos u prijateljskom susretu dobro namučili rezerve Slavena koje su na kraju slavile s 2:1 u “Ferdinandu”.

Hoće li favorizirani domaćin odnijeti pobjedu u ovom susretu ili gosti mogu iznenaditi stopostotne Slavenaše? Iz redova Farmaceuta, utakmicu nam je najavio stoper Filip Hlevnjak:

– Ferdinandovac je odlična ekipa što su i dokazali u dosadašnjem dijelu prvenstva. Odmah su iza nas na tablici i maksimalno ih respektiramo kao i svaku drugu momčad u prvenstvu, ali mi svaku utakmicu igramo samo na pobjedu. Atmosfera je odlična, motivirani smo i što je najvažnije svi smo zdravi i spremni da nastavimo naš niz pobjeda. Potrudit ćemo se da ostanemo stopostotni na vrhu ljestvice i odvojimo se na devet bodova te zadržimo konstantu dobrih igara do kraja zime.

A evo što misli kapetan Ferdinandovca Ivan Peršić:

– Na najteže gostovanje lige odlazimo bez pola momčadi. Nažalost, od samih priprema imamo peh s ozljedama, ali bez obzira na to pokušat ćemo izvući pozitivan rezultat. To zasigurno neće biti lako jer je Slaven II ekipa koja definitivno najviše trenira i ima najširi roster igrača, ali mi se nećemo predati i dat ćemo sve od sebe na terenu, pa što bude bude.

Tomislav iz Drnja nošen pobjedom na gostovanju kod Dinama u Predavcu, kod kuće na Parku prinčeva dočekuje Zdenku 91, trenutačno petoplasiranu momčad lige. U posljednjem kolu Zdenka je na domaćem terenu sa 5:1 deklasirana od strane Slaven Belupa II.

Viđenje stanja u Tomislavu i same utakmice prenosi nam igrač Tomislava Marko Koren:

– Atmosfera u momčadi se diže što je i logično jer smo ušli u pozitivnu seriju nakon slabog ulaska u sezonu i zaredali tri pobjede te nažalost onaj nesretan remi protiv Čazme kod kuće. Dobro treniramo, ali smatram da možemo i bolje jer ćemo samo tako postići bolje rezultate što svi ljudi oko kluba i mi igrači želimo. Za vikend očekujemo nastavak ovog pozitivnog niza, ali nam dolaze favorizirani Zdenci. Ipak, mislim da su gosti favoriti samo na tablici jer igramo kod kuće, a svi znamo da je u Drnju jako teško uzeti bod, kamoli sva tri. Fali nam Sanjin Đurašević, ali vraća se Hrvoje Bači. Idemo na sva tri boda i nastaviti ovaj niz te još više podići atmosferu prije utakmice s Ferdinandovcem u sljedećem kolu.

Tehnika-Koprivnica nakon teškog poraza kod kuće ići će na gostovanje kod osmoplasirane Pitomače. Garić u Garešnici dočekuje Daruvar, Predavčani gostuju u Suhopolju, Bilogora 91 ugošćuje Slatinu, a posljednji naš predstavnik, Mladost Kloštar Podravski, kod kuće će tražiti pobjedu protiv posljednje Čazme.

Četvrta NL BJ-KC-VT – 9. kolo

Subota, 19. listopada
15:00
Pitomača: Pitomača – Tehnika-Koprivnica
Garešnica: Garić – Daruvar
Nedjelja, 20. listopada
15:00
Cvetkovec: Slaven Belupo II – Ferdinandovac
Suhopolje: Suhopolje – Dinamo (Predavac)
Drnje: Tomislav – Zdenka 91
Kloštar P.: Mladost – Čazma
Grubišno Polje: Bilogora 91 – Slatina

zatvori