Petak, 3. svibnja 2024.

Zamjenik župana Darko Sobota na radnom sastanku u Ministarstvu državne imovine

Zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Darko Sobota i pročelnica Upravnog odjela za poslove Županijske skupštine i pravne poslove Marina Horvat sudjelovali su na radnom sastanku s ministrom državne imovine Mariom Banožićem, održanom jučer u Zagrebu.

Tema sastanka ministra sa županima i predstavnicima županija bio je popis prioritetnih predmeta po županijama i evidencija nekretnina u vlasništvu Republike Hrvatske na području jedinica lokalne i regionalne samouprave s ciljem usklađivanja i dopunjavanja registra i rješavanja imovinsko-pravnih odnosa.

Ministar Banožić izvijestio je sudionike sastanka kako je namjera Ministarstva kreiranje detaljne evidencije kojom će se uskladiti popisi u jedinicama lokalne i regionalne samouprave s popisom resornog ministarstva čime će se dinamizirati rješavanje zahtjeva županija, gradova i općina. Do sada je, napomenuo je ministar, sklopljeno 444 ugovora, a u postupku rješavanja je 2379 zahtjeva kojima jedinice lokalne samouprave i trgovačka društva u njihovom vlasništvu traže određene nekretnine ili dijelove nekretnina u cilju razvoja svojih projekata.

Župani su naglasili važnost stvaranja jedinstvene evidencije koja će pružiti prave informacije o nekretninama napomenuvši kako je nužno pojednostaviti procese rješavanja predmeta što je potencirano i novim Zakonom o upravljanju državnom imovinom.

(Koprivničko-križevačka županija)

zatvori