Petak, 3. svibnja 2024.

USUSRET NOVOJ ŠKOLSKOJ GODINI Ravnateljima škola podijeljeni sigurnosni prsluci za prvoškolce, ali i edukativna igra ‘Zemlja rizika’

Koprivničko-križevačka županija i Županijska uprava za ceste i ove su godine zajedno financirale nabavu sigurnosnih reflektirajućih prsluka za prvoškolce.

Ravnateljima podravsko-prigorskih osnovnih škola danas su ih u sjedištu Županijske uprave u Koprivnici uručili zamjenik župana Ratimir Ljubić i ravnatelj ŽUC-a Dragutin Guzalić koji je tom prigodom rekao:

– Nadam se da ćemo ovim prslucima, koje i ove godine sponzoriramo zajedno sa Županijom, doprinijeti tome da spasimo djecu od opasnosti i ozljeda. Da barem jedno dijete vozač uoči na vrijeme i da se ne dogodi nešto što ne bismo željeli, već smo time puno napravili – istaknuo je Guzalić.

Snimila Ivona Rož.

Reflektirajući prsluci važni su za povećanje sigurnosti najmlađih u prometu, potvrdio je obrativši se u ime svih ravnatelja Slavko Kenđelić, ravnatelj Osnovne škole Ferdinandovac:

– U ime svih ravnatelja zahvaljujem. Kao što je ravnatelj ŽUC-a rekao, mislim da to dobro utječe na sigurnost u prometu. Evo da spomenem, prošle je godine postavljena potrebna signalizacija kod škole u Ferdinandovcu, a vidim i kod nekih drugih škola. Nadam se da će se ova akcija nastaviti.

Uz sigurnosne prsluke za prvašiće, dožupan Ratimir Ljubić ravnateljima je uručio i edukativnu društvenu igru “Zemlja rizika”. Cilj joj je, kako je rekao, dodatno osvijestiti važnost sigurnosti u prometu:

– Danas ćete svi dobiti reflektirajuće sigurnosne prsluke, ali isto tako i jednu edukativnu interaktivnu društvenu igru “Zemlja rizika”. Ona je nastala u suradnji UNICEF-a Hrvatska i ravnateljstva Civilne zaštite Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske. Oni već dulji niz godina surađuju na povećanju zaštite djece u prometu, pa je tako nastala i ova igra. Prvenstveno je namijenjena smanjenju rizika od nesreća i katastrofa i kako bi se djeca upoznala s time.

Snimila Ivona Rož.

Igra je dobila pozitivno mišljenje Ministarstva znanosti i obrazovanja i dobit će ju svaka škola u Republici Hrvatskoj, zaključio je Ljubić.

Dodajmo i da su Županija i Županijska uprava za ceste za kupnju prsluka izdvojile 17.250 kuna.

zatvori