Petak, 26. travnja 2024.

USKORO 7. Street Art Festival: Poznatim se uličnim umjetnicima priključuju i koprivnički, u planu nove lokacije kao i bogat glazbeni sadržaj

Street Art Festival vraća se u Koprivnicu po sedmi put. Tradicionalna je to manifestacija u organizaciji Udruge „Mamuze“ povodom koje brojni ulični umjetnici ukrašavaju neke od gradskih zidova.

Da je sve spremno za novo izdanje ove manifestacije, potvrdila nam je Maša Zamljačanec iz Mamuza:

– Sedmo izdanje festivala je pred nama, sve su pripreme obavljene. Program je spreman, ove će godine to biti malo ležernije tako da će vjerojatno raspored događanja varirati, ali okvirno ćemo se držati plana. Imamo i neke novosti, oslikavat će se zidovi na već poznatim lokacijama, ali i na nekim novim. Ove smo godine također odlučili standardna druženja upotpuniti i glazbenim sadržajima.

Maša Zamljačanec. Snimio Krešo Puklavec.

Upravo zbog Street Art Festivala Koprivnica poprima noviju vizuru te je već po njoj postala prepoznatljiva. Iako se festival obično održava ljeti, ove je godine na rasporedu malo kasnije, točnije od idućeg ponedjeljka, 16. rujna, a trajat će sve do nedjelje, 22. rujna. Razlog tome su lokacije u sklopu Osnovne škole „Braća Radić“, ali i objekta Dječjeg vrtića „Tratinčica“ u Ulici Ante Starčevića gdje će osvanuti novi murali.

– Promijenili smo termin s ljetnih mjeseci na rujan upravo zbog tih novih lokacija. Znamo svi koliko je lijepo kad se vratimo s praznika i kad nas dočekaju nove oslikane površine, ali smo zaključili kako bi bilo još ljepše kad bi ta djeca sama mogla vidjeti proces nastajanja novih murala – pojasnila je Maša.

Izvor: Street art festival (Facebook).

Ovogodišnje izdanje festivala obuhvatit će gradske zidove u užem i širem centru, uz pojedine lokacije na periferiji.

Najavljeni su poznatiji hrvatski ulični umjetnici koji su na ovom festivalu sudjelovali već i prije. Osim njih, na festivalu će stvarati i neki od domaćih, koprivničkih umjetnika. Tako će se već najavljenim umjetnicima među kojima su Auks, ojoMAGico, Worg i Magna Mater, pridružiti i koprivnički Sinko, Tichlarov, Promaja i Tothem.

Za glazbeni sadržaj tu će biti mladi koprivnički sastavi Impressions, Insiders, kao i Ivan Grobenski sa svojim solo projektom.

Program možete redovno pratiti i preko službene Facebook stranice, gdje će biti objava i o eventualnim promjenama u rasporedu programa.

zatvori