Petak, 26. travnja 2024.

Sudjeluj u kampanji “Dan bez mobitela u prometu” i osvoji plaćenu vozačku školu i ispit B kategorije

U okviru kampanje “Dan bez mobitela u prometu” jučer, 9. rujna, započelo je provođenje nagradnog natječaja “Osvoji vozački” čija je glavna nagrada plaćena vozačka škola i polaganje vozačkog ispita B kategorije.

Dan bez mobitela u prometu je kampanja prevencije o opasnostima korištenja mobitela u prometu, a cilj joj je smanjenje broja nesreća uzrokovanih upravo korištenjem mobitela za volanom, na biciklu ili od strane pješaka dok prelaze prometnice.

U Hrvatskoj je takvo ponašanje izrazito izraženo: mobitel u vožnji i prometu koristi 91 posto vozača, 33 posto biciklista i 50 posto pješaka. Mobitel se smatra četvrtim ubojicom na cesti.

Projekt Dan bez mobitela u prometu prije tri godine pokrenula je Hrvatska udruga menadžera sigurnosti kao kampanju osvješćivanja, a u cilju smanjenja prometnih nesreća uzrokovanih upravo korištenjem mobitela.

Vrijednu nagradu koju čini plaćena vozačka škola i polaganje ispita B kategorije moći će osvojiti natjecateljica ili natjecatelj koji na kreativan način odgovore na pitanje “Zašto ne koristiti mobitel u vožnji?”. Izraziti se mogu kroz kratki video spot, fotografijom, skečom, stihovima, pjesmom, crtežom ili stripom.

Odgovore na nagradno pitanje natjecatelji trebaju objaviti na vlastitom Facebook ili Instagram profilu, podijeliti ga javno, a u objavi tagirati @DanBezMobitelaUPrometu i #OsvojiVozački! Nagradni natječaj traje do 5. listopada.

Šest natjecatelja koji dobiju najviše lajkova ulaze u finale natječaja, a članovi organizacijskog odbora projekta Dan bez mobitela u prometu među njima biraju najkreativniji rad koji osvaja prvu nagradu – plaćene troškove autoškole po vlastitom izboru i polaganje vozačkog ispita B kategorije! Preostalih pet finalista također dobivaju vrijedne poklone kampanje Dan bez mobitela u prometu 2019.

Dan bez mobitela u prometu obilježava se 21. listopada, kada će i biti objavljena imena pobjednika ovog natječaja!

“Nagradni natječaj je namijenjen svima koji uskoro planiraju postati vozači. Računamo kako je među njima najviše mladih ljudi, maturanata i studenata, kojima takva vrijedna nagrada može puno značiti, a istovremeno i oni sami mogu pridonijeti širenju poruka o opasnostima korištenja mobitela u prometu. Stoga smo nagradni natječaj i organizirali putem njima bliskih kanala komunikacija, putem društvenih mreža. Vjerujemo da će se na natječaj odazvati u velikom broju i da će nas zasigurno podučiti, a ne sumnjamo i nasmijati, svojim kreativnim odgovorima na pitanje “Zašto ne koristiti mobitel u prometu”, naglasila je Renata Ivanović, voditeljica projekta Dan bez mobitela u prometu.

Ustupila Inventa Agency.
zatvori