Ponedjeljak, 20. svibnja 2024.

Sudionicima ovogodišnje Olimpijade čitanja dodijeljene medalje i priznanja

Sudionicima ovogodišnje Olimpijade čitanja proteklog su petka u koprivničkom Domu mladih dodijeljena priznanja i medalje.

Projekt Olimpijada čitanja pokrenut je 2016. godine na inicijativu Dječjeg odjela Knjižnice i čitaonice “Fran Galović” Koprivnica, a u suradnji s koprivničkim osnovnim školama.

Cilj Olimpijade je podizanje svijesti kod učenika da pojam knjige i čitanja nije vezan samo uz obaveznu lektiru, već da je itekako korisno, ali i zabavno čitati u slobodno vrijeme.

Od 243 učenika deset razrednih odjela triju koprivničkih osnovnih škola, OŠ “Đuro Ester”, OŠ “Antun Nemčić Gostovinski” i OŠ “Braća Radić”, aktivno je tijekom ljeta u projektu sudjelovalo njih 217, a 55 knjiga ponuđenih na čitanje bilo je posuđeno čak 1553 puta.

Završnoj svečanosti Olimpijade čitanja 2019. prisustvovali su učenici 4. razreda koprivničkih osnovnih škola, njihove učiteljice, kao i predstavnici škola, Knjižnice i čitaonice “Fran Galović” Koprivnica, te Grada Koprivnice i Koprivničko-križevačke županije.

Prvo mjesto i zlatna medalja pripala je 4. c razredu OŠ “Antun Nemčić-Gostovinski” (360 pročitanih knjiga), 2. mjesto, odnosno srebrne medalje osvojili su 4. b razred OŠ “Braća Radić” (250 pročitanih knjiga) i 3. mjesto i brončane medalje pripale su 4. d razredu OŠ “Braća Radić” (178 pročitanih knjiga).

Pored ekipnih priznanja svi učenici koji su u svom razredu pročitali najviše knjiga također su osvojili zlatne medalje, a za najčitateljicu Olimpijade koja je pročitala najviše knjiga proglašena je Lea Vugrin, učenica 4. b razreda OŠ “Braća Radić” koja je pročitala 31 knjigu.

Projekt se provodio tijekom ljetnih praznika od 17.6. do 31.8., a partner organizacije završne svečanosti je koprivnička gradska tvrtka Komunalac d.o.o.

zatvori