Subota, 27. travnja 2024.

Slaven nakon dva poraza dočekuje Goricu, Sertić: Ne bojim se za svoje mjesto

Slaven Belupo sutra u sklopu devetog kola Hrvatski Telekom 1. nogometne lige dočekuje Goricu.

Neugodan suparnik nakon dva gostujuća poraza za Farmaceute novi je izazov. Trener Ivica Sertić igru Gorice opisao je ovim riječima:

– Sigurno jedan od najneugodnijih suparnika u ligi. Rekao bih da je to najagresivnija momčad koja nas očekuje u prvenstvu. Suparnici im imaju posjed lopte, a oni na svoju priliku vrebaju iz tranzicije, dakle iz nekog brzog kontranapada. Gorica se najbolje snalazi u duel igri i gdje nema puno kombinatorike, svojem suparniku to ne dozvoljavaju, a sami to izbjegavaju. Nazvao bih to i derbijem s direktnim suparnikom za konačno peto mjesto.

U igračkom kadru nedostaje Karamarko zbog tri žuta kartona, van stroja je Paracki koji je počeo lagano trenirati, kao i Vinko Međimorec zbog ozljede otprije. David Puclin trenira smanjenim intenzitetom i upitan je za nastup. U momčad su se vratili Božić i Radivojević.

Na pitanje novinara je li trenera Sertića nakon zadnja dva poraza strah za njegovo mjesto, on je to negirao:

– Nije me strah, nemam uopće strah otkad sam ovdje došao. Trenutak odlaska će doći. Sad hoće li to biti danas, sutra ili za nekoliko mjeseci, ja ću svakako nastojati raditi da ostanem što duže na ovoj poziciji, da klub sa mnom postigne ovaj cilj koji je postavio pred igrače i stručni stožer. Naravno da se, dok krenu loši rezultati, postavljaju ovakva pitanja treneru što je pošlo krivo i to je normalno. Trener je odgovoran i za rezultat i za izvedbu njihovih igrača na terenu. To nam je posao. Tu smo da takvih rezultata bude što manje – zaključio je Sertić.

Utakmica je na rasporedu sutra u 16:30 na koprivničkom gradskom stadionu “Ivan Kušek-Apaš. Ulaz se otvara dva sata ranije.

zatvori