Petak, 26. travnja 2024.

Ravnatelj Krešo Grgac pojasnio: Pao CARNET sustav, školski administratori su nemoćni

Samo nekoliko dana uoči početka nove školske godine učenici i njihovi roditelji nisu mogli do informacija o rasporedu nastave.

Naime, na web stranicama škola nisu mogli naći te informacije. Da je riječ o problemu koji nadilazi ovlasti ravnateljstava koprivničkih škola, odvažio se reći Krešo Grgac, ravnatelj Osnovne škole “Braća Radić”.

– Premda nismo dobili službene informacije iz CARNET-a, neslužbeno smo doznali da sve škole koje svoje web stranice imaju na platformi CARNET-a su izložene globalnom problemu. Pojavile su se neke tehničke poteškoće koje u CARNETu rješavaju i obećano je da će to biti riješeno u najkraćem mogućem roku. Međutim, već tri ili četiri dana otežano je ili gotovo nemoguće otvaranje web stranica škola.

Tako su jutros primijenili starinski, klasični način obavještavanja. Na ulazu u školu u Miklinovcu izvjesili su potrebne informacije, kaže ravnatelj Grgac.

– Ispričavam se roditeljima što informacija dolazi tako kasno. Znate da prvašići u svim našim školama imaju poseban program dočeka. Naravno da nam dolaze i predstavnici našeg osnivača, Grada Koprivnice koji su također trebali uskladiti termine dolazaka u sve naše škole. Obavijest je stavljena na našu školu, dakle dostupna je svima.

Obavijesti o početku nastave za prvašiće i ostale učenike možete pročitati ovdje. 

zatvori