Petak, 26. travnja 2024.

Raspisan je natječaj putem kojeg se dodjeljuju nagrade za promicanje prava djeteta

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku raspisalo je natječaj za dodjelu „Nagrade za promicanje prava djeteta“ u 2019. godini, i to povodom obilježavanja dana prihvaćanja Konvencije o pravima djeteta.

Nagrade se dodjeljuju za iznimna postignuća u zaštiti dobrobiti, prava i interesa djece, a na natječaju mogu sudjelovati fizičke i pravne osobe.

Tri Godišnje nagrade u obliku povelje i u novcu dodjeljuju se pojedincima i/ili grupi pojedinaca, ako je to ostvarenje rezultat njihovog zajedničkog rada, i to: za najznačajnija ostvarenja postignuta u radu na području promicanja prava djeteta, za ostvarenja koja su bila objavljena ili predstavljena tijekom protekle godine te onima koji uživaju ugled uzornih stručnjaka i radnika.

Nagrada za životno djelo dodjeljuje se istak­nutim pojedincima, i to: onima čiji rad predstavlja trajan doprinos promicanju prava djeteta u svrhu potpunog i skladnog razvoja osobnosti djeteta, onima koji su pridonijeli zaštiti prava i interesa djeteta u duljem razdoblju, tijekom profesionalne karijere ili dobrovoljnog sudjelovanja u udrugama koje se bave pravima i interesima djece, onima koji su označili vrijeme u kojem su djelovali te čija djela i ostvarenja ostaju trajno dobro Republike Hrvatske te onima koje obilježava javna prepoznatljivost i priznatost njihovih uspjeha i postignuća trajne vrijednosti.

Natječaj je otvoren od 11. rujna do 26. rujna 2019. godine.

Više detalja o kriterijima i postupku predlaganja kandidata za Godišnju nagradu i za Nagradu za životno djelo možete pronaći ovdje.

zatvori