Četvrtak, 25. travnja 2024.

FOTO Počeli radovi na novom reciklažnom dvorištu u Herešinu

Započeli su radovi na izgradnji Reciklažnog dvorišta u Herešinu. Administrativno će pokrivati područje grada Koprivnice, odnosno naselja Bakovčica, Draganovec, Herešin, Jagnjedovec, Kunovec Breg, Reka i Štaglinec, a obuhvaća 30.854 stanovnika i 10.848 kućanstava.

Tom su prigodom početak radova obišle predsjednica Uprave Komunalca Nataša Tetec i zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž.

– Novo reciklažno dvorište zaista će imati veliku ulogu u održivom gospodarenju otpadom. Osim povećanih kapaciteta i mogućnosti odlaganja postojećih različitih odvojenih vrsta otpada imati ćemo i niz novih mogućnosti od elektroničkog i građevinskog otpada, pesticida, tekućina i sličnog otpada – rekla je zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž, te nastavila:

– Ovim novim reciklažnim dvorištem ostvarit ćemo cilj kojeg nam je zadala Europska unija i naša nacionalna legislativa od 60% odvajanja tj. recikliranja postojećeg komunalnog otpada u gradovima u Republici Hrvatskoj.

Predmetna lokacija na kojoj je predviđen zahvat, površine je cca 2.702 m2. Ukupna vrijednost projekta je 5.231.962,86 kuna uz odobreno sufinanciranje EU fondova od 85% što iznosi 4.187.015,30 kuna, dok je iznos vlastitih sredstava 738.885,06 kuna.

zatvori