Petak, 26. travnja 2024.

NK FERDINANDOVAC Čudesan niz nepobjedivosti na utakmicama kod kuće

Svi zaljubljenici u županijski i regionalni nogomet dobro znaju za NK Ferdinandovac. Taj klub trenutno se natječe u 4. Nogometnoj ligi Bjelovar-Koprivnica-Virovitica.

Popularni “Ferdinand” naizgled je sasvim običan klub koji posljednjih godina ima sličnu ekipu i sastoji se uglavnom od domaćih nogometaša. Okosnica ekipe su poznati nogometaši braća Peršić, Turković, Karan i Bošnjak uz ostale dobre igrače.

No, malo tko zna da u Ferdinandovcu već gotovo tri i pol godine nijedna gostujuća ekipa na službenim utakmicama nije uspjela doći do pobjede protiv domaćina. Posljednji zabilježeni poraz na domaćem terenu dogodio se 8. svibnja 2016. godine u sklopu Druge županijske nogometne lige, a kobna je bila ekipa Omladinca Sloge iz Herešina koja je slavila rezultatom 0:1.

Nakon toga je momčad Ferdinandovca prešla u Prvu županijsku nogometnu ligu gdje nije zabilježila nijedan poraz. U toj su se sezoni nogometaši kvalificirali za viši rang gdje se i sada natječu.

U  prošloj sezoni kod kuće NK Ferdinandovac također nije zabilježio nijedan poraz.

Dobro se prisjetiti kako su u Ferdinandovcu padali najbolji klubovi iz Koprivničko-križevačke županije, poput Borca iz Imbriovca (3:0), Tehničara iz Cvetkovca (4:2), Podravca iz Virja (6:1), dok bodove iz Ferdinanda nisu uspjeli uzeti niti Tomislav Drnje (2:2), Križevci (0:0), Graničar iz Đurđevca (0:0), kao ni Mladost Kloštar Podravski (0:0).

NK Ferdinandovac je u tri godine i četiri mjeseca kod kuće odigrao 44 službene utakmice te zabilježio velikih 37 pobjeda, 7 neriješenih utakmica te 0 poraza. Uz to je postigao nevjerojatnu gol razliku od 135 postignutih pogodaka te samo 30 primljenih. Veliki je to niz koji traje i dalje, a posljednju su pobjedu nogometaši odnijeli ovog vikenda protiv Dinama iz Predavca rezultatom 2:1.

Zanimljivo će biti vidjeti tko će uspjeti skinuti domaći skalp na vrućem gostovanju u Ferdinandovcu te prekinuti ovaj niz koji je za svaku pohvalu.

zatvori