Petak, 26. travnja 2024.

Muzej grada Koprivnice nastavlja aktivnim tempom, čeka nas uzbudljiva jesen

Muzej grada Koprivnice u planu ima uzbudljivu jesen u različitim područjima muzejske djelatnosti. Koprivničanci i ostali posjetitelji moći će, među ostalim, uživati u osam novih izložbi koje nas očekuju do kraja godine.

U Galeriji Mijo Kovačić u subotu se otvara izložba fotografija i radova s ljetnog kampa KUL Hlebine 2019. Galerija naivne umjetnosti trenutno prolazi kroz rekonstrukciju krovišta, no bit će spremna za studijsku izložbu Zvonimira Krancelbindera i Mije Napana sredinom listopada. Hlebinska škola nastavlja svoja gostovanja u Orebiću 19. rujna i u Trebnju, Slovenija 24. listopada.

Dvogodišnji projekt Drava Art Biennale 2019. počinje 13. rujna u Galeriji Koprivnica, nakon kojeg dolazi na red izložba posvećena 100 godina Dvorane Domoljub na Dan grada Koprivnice. Sredinom prosinca možemo očekivati izložbu Dijane Nazor o slikama u infracrvenom području.

Galerija Ivan Sabolić u Peterancu priprema izložbu o vodi u običajima i svakodnevnom životu, koju će predstaviti pred kraj listopada.

Muzejska djelatnost ne svodi se samo na izložbe, već i na znanstveno-istraživačke projekte. Tijekom ovog i sljedećeg mjeseca Muzej će provesti dva arheološka istraživanja na lokalitetima Kalinovac – Hrastova Greda 1 i Torčec – Međuriće 6, a sve u suradnji s Institutom za arheologiju.

U Koprivnici će biti organiziran i okrugli stol početkom studenog gdje će se prezentirati rezultat provedenih arheoloških istraživanja na području Koprivničko-križevačke županije. Također, predstavljeno će biti i novo izdanje Podravskog zbornika 45/2019.

Javnost može očekivati i mnoga predstavljanja, koncerata i radionica, kao i drugih muzejskih akcija.

zatvori