Subota, 15. lipnja 2024.

FOTO Mališani su vježbali i jeli zdravu hranu u sklopu Europskog tjedna mobilnosti

Koprivnica nastavlja obilježavati Europski tjedan kretanja. U sklopu programa, najmlađi građani, oni predškolske dobi i učenici nižih razreda gradskih osnovnih škola posjetili su Sportski centar Cerine.

Tamo su ih dočekali kineziolozi i poligon s raznovrsnim vježbama te prilagođena edukacija o važnosti kretanja i bavljenja sportom kroz igru.

– Igrali smo se s loptom i igrali smo se ribica. Tete su nam lopte bacale i koga je pogodila, taj je bio ribica i ispao je iz igre. Bilo nam je jako zabavno – objasnila je Rea, jedna od razigranih mališana.

U sklopu današnjeg programa posvećenog kretanju i zdravlju, mali Koprivničanci imali su prilike naučiti koliko je u životu, uz tjelovježbu, važna i pravilna prehrana.

– Ono što je nama najbitnije je da djecu navikavamo na važnost zdrave prehrane i zdravog vježbanja kako bi se te navike stekle od malena. Dok će biti odrasli, sigurno neće imati zdravstvenih poteškoća, odnosno sve bi im bilo puno lakše – rekla je Sonja Šafar, voditeljica bazena “Cerine”.

Stoga su mališani nakon vježbanja imali prilike probati i zdrave grickalice, te su dobili korisne savjete o zdravoj prehrani i zdravom načinu života. U svemu tome, sudjelovao je i Mirko Reciklirko, sve omiljenija maskota koja mališanima pomaže naučiti pravilno postupati s otpadom.

zatvori