Nedjelja, 16. lipnja 2024.

Teniski turnir ‘Lino kup’ održan u Koprivnici, sudjelovalo više od 50 natjecatelja iz cijele Hrvatske

Teniski turnir nazvan ‘Lino kup’ održan je jučer na terenima Teniskog kluba Koprivnica. Bilo je to 25. izdanje ovog turnira iz kalendara Hrvatskog teniskog saveza za dječake i djevojčice do 14 godina. Turnir je bio 2. ranga, jedan od pet takvih u cijeloj godini, što je privuklo natjecatelje iz cijele Hrvatske.

Na turniru je ukupno nastupilo 52 natjecatelja u četiri konkurencije – dječaci i djevojčice pojedinačno i u paru.

Među dječacima pojedinačno turnir je osvojio Abbas Nazarov koji je u finalu pobijedio Filipa Dubovečaka, svog suigrača iz Teniskog kluba ITeam iz Zagreba. Kod djevojčica u pojedinačnoj konkurenciji iznenađenje je priredila Sara Stojanović također iz ITeama, koja je u finalu pobijedila Osječanku Korinu Rosso.

Kod dječaka u konkurenciji parova, braća Markovina iz Splita kao drugi nositelji bez prevelike muke osvojili su turnir, a u finalu su bili bolji od kombinacije Dubovečak/Horvatić. Kod djevojčica na turniru parova u tijesnom finalu je par Brnić/Cecelja bio bolji od para Dominić/Roso.

Najbolji rezultat od koprivničkih tenisača ostvario je Viktor Petrović koji je s kolegom iz Teniskog kluba Prelog izborio polufinale u parovima.

Sponzor turnira bila je Podravka, a Teniski klub Koprivnica poziva sve zainteresirane da nadolazećeg vikenda dođu podržati domaće igrače i igračice na turniru do 12 godina pod nazivom “Hartmann kup”.

zatvori