Utorak, 1. listopada 2024.

Koprivnički lutkari gostovali na Međunarodnom festivalu kazališta lutaka

Lutkarska družina Kopriva pec, pec nakon uspješnog prošlogodišnjeg nastupa ponovno je dobila poziv za gostovanje na Međunarodnom festivalu kazališta lutaka u Zagrebu.

Na popularnom PIF-u male koprivničke lutkarice Rea Damjanić, Kira Kolar, Katja Gaži i Jana Senjan s voditeljicama Tigrenom Csik i Narcisom Kolar izveli su predstavu “Princ Žarislav od kopriva”.

Zajednički je to projekt nastao u suradnji s članovima LD Tintilinić Gradske knjižnice i čitaonice Ogulin koji su podržali Grad Koprivnica, Koprivničko-križevačka županija i Turistička zajednica grada Koprivnice, a koji je već predstavljen na koprivničkom Renesansnom festivalu.

Svi su glumci i voditelji prikladno i bili u renesansnim haljinama. Predstava je osvojila simpatije malih i velikih gledatelja i to ne samo zbog dobre glume i izvrsne animacije lutaka, nego i renesansnog plesa i spontane komunikacije s gledateljima.

Na 52. po redu PIF-u je izvedeno 27 predstava sa 150 sudionika iz Hrvatske, Bugarske, Irana, Italije, Izraela, Rusije, Slovenije i Ukrajine, a mali lutkari iz Koprivnice i Ogulina bili su jedna od svega četiri dječje lutkarske skupine uvrštene u službeni program ovog tradicionalnog kulturnog događanja.

Slušaj uživo
zatvori