Utorak, 8. listopada 2024.

FOTO U koprivničkom kinu Velebit otvoren je peti po redu Sajam filma

Pučko otvoreno učilište Koprivnica domaćin je Petom ljetnom sajmu filma.

Riječ je o nacionalnom strukovnom okupljanju, pojasnila je Dravi.info ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Koprivnica Maja Holek:

– Radi se o trodnevnom događanju koje okuplja kino prikazivače i distributere iz cijele Hrvatske. Na programu sajma je predstavljanje distributerskih novina. Kinoprikazivači će imati prilike vidjeti i neke projekcije kako bi mogli vidjeti kakav program mogu kreirati u svom kinu. Imat ćemo i radionice i seminare.

Tako će iz Koprivnice, iz Kina Velebit upravo opremljenog novim platnom i procesorom zvuka, krenuti novi kino trendovi za posljednji kvartal ove, ali i za početak iduće godine. Neke od naslova istakla je ravnateljica Holek:

– Za zadnji kvartal, znamo da odrasli i djeca željno očekuju Frozen II, izlazi i Rambo, Joker, Star Trek… Izlazi nam puno dobrih filmova.

Ravnatelj Hrvatskog audiovizualnog centra Kris Marčić dotaknuo se danas sadašnjosti, ali i budućnosti hrvatske kinematografije.

– Hrvatska filmska scena je solidna. Moramo više raditi na promociji i distribuciji hrvatskih filmova u Hrvatskoj i u inozemstvu. Imamo u vidu dodatnih sredstava baš za to.

Tijekom tri dana Koprivnica i njeno kino bit će radno mjesto za pedesetak ljudi koji se u Hrvatskoj profesionalno bave filmom i kinom. Uz Pučko otvoreno učilište, suorganizatori Sajma filma su i Hrvatski audiovizualni centar i Hrvatska mreža nezavisnih kino prikazivača.

Slušaj uživo
zatvori