Petak, 28. lipnja 2024.

FOTO Osnovna škola ‘Braća Radić’ dobiva novu pristupnu rampu za osobe s invaliditetom, ali i video nadzor

U novoj školskoj godini učenike Osnovne škole ‘Braća Radić’ dočekat će nova pristupna rampa za osobe s invaliditetom, ali i video nadzor prostora škole.

Sanacija tridesetak godina stare rampe pokazala se potrebnom, a u novom će ruhu zasjati već s početkom nove školske godine, potvrdio je Radio Dravi ravnatelj škole u Miklinovcu Krešo Grgac:

– U tijeku su radovi na pristupnoj rampi za osobe s invaliditetom. Ona je, ako se mogu tako izraziti, dotrajala i stara tridesetak godina i morali smo pristupiti njezinoj sanaciji. Sve će biti uređeno prije samog početka nastave.

Krešo Grgac. Snimio Marko Posavec.

Valja napomenuti kako je upravo Osnovna škola “Braća Radić” dugo bila jedina škola koja je imala pristup osobama s invaliditetom. Vrijednost radova na novoj rampi iznosi oko 20 tisuća kuna s PDV-om, napomenuo je Grgac.

Još jedna od novosti u novoj školskoj godini je postavljanje video nadzora na školskoj zgradi. Investicija je to kojom bi se trebao povećati osjećaj sigurnosti, kao i prevencija mogućih slučajeva vandalizma na samoj zgradi škole.

– Svi znamo da smo nedavno imali energetsku obnovu školske zgrade u vrijednosti od 10,5 milijuna kuna. Svi se slažemo da je ona sada ljepša i da doprinosi ugodnijem izgledu ovog dijela grada. Jednostavni se razlog nametnuo da bi trebalo osigurati sigurnost ove zgrade i da je zaštitimo od mogućih namjernih oštećivanja. Donijeli smo odluku da bi bilo najbolje postaviti vanjski video nadzor kako bi zgrada bila sigurnija i da bi se ljudi koji je koriste osjećali sigurnije u njoj.

Iako je nakon energetske obnove zabilježeno jedno manje oštećenje na fasadi koje je ubrzo sanirano, ovaj bi potez spriječio daljnja moguća oštećenja, ali bi i odgovarao sad već normalnom standardu za škole u Hrvatskoj, zaključio je Grgac.

zatvori