Petak, 3. svibnja 2024.

FOTO Održana 15. sjednica skupštine Koprivničko-križevačke županije

Članovi županijske skupštine većinom su glasova odgovorili zahtjevu ravnatelja koprivničke Opće bolnice “Dr. Tomislav Bardek” Mate Devčića i omogućili bolnici veće kreditno zaduženje.

Naime, županijska je skupština u travnju omogućila bolnici kreditno zaduženje za energetsku obnovu zgrade paviljona i praonice rublja. No kako su projekti rađeni još 2017. godine, vrijednost građevinskih zahvata znatno je porasla, pa trenutno za te zahvate nedostaje 7,7 mil kn.

Stoga je županijska skupština stavila van snage prvu suglasnost od 29. travnja za zaduženje na 10,4 mil kn, te je dala novu kojom će koprivnička bolnica dići kredit od 18,126 mil kn.

Recimo i da su radovi na energetskoj obnovi paviljona porasli s planiranih nešto manje od 10 na 14 milijuna, dok energetska obnova praonice rublja umjesto 6,4 košta 9,3 mil kn.

Za ove investicije Europska je unije preko svojih inivesticijskih i strukturnih fondova osigurala nešto više od 5 mil bespovratnih kuna.

 

Franjo Poljak aktivirao mandat

Današnja, 15. po redu sjednica skupštine Koprivničko-križevačke županije počela je vijećničkom prisegom Franje Poljaka.

Naime, načelnik Općine Sveti Petar Orehovec, HDZ-ov Franjo Poljak obavijestio je 26. kolovoza županijske stručne službe o nastavku obnašanja mandata koji je potom i službeno aktiviran 03. rujna.

Recimo da je umjesto Franje Poljaka dužnost članice županijske skupštine od 27. lipnja 2017. godine obnašala Martina Leljak, rođena Kuntić. Ona je odstupila iz osobnih razloga.

 

zatvori