Petak, 26. travnja 2024.

FOTO Gradonačelnik u tradicionalnom obilasku vrtića: Imamo visok vrtićki standard

Nakon obilaska gradskih škola, gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić danas je tradicionalno obišao i koprivničke vrtiće.

U svom obilasku posjetio je najmlađe u Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Podravsko sunce te dječjim vrtićima Tratinčica, Sv. Josip, Smiješak i Igra.

– Svi naši vrtići, Dječji vrtić Tratinčica i privatni vrtići, rade stvarno jako dobar posao i izuzetno smo ponosni na njihov rezultat i na sve ono što čine za naše najmanje jer u tome leži budućnost grada – rekao je Jakšić te nastavio:

Izvor: Grad Koprivnica.

– Veseli nas da, zahvaljujući njima, možemo reći da imamo jedan visok vrtićki standard, imamo najnižu cijenu vrtića za roditelje u Koprivničko-križevačkoj županiji, pa i među najnižima u Republici Hrvatskoj.

Grad Koprivnica sufinancira i smještaj djece kod dadilja, ukoliko nisu upisana u vrtić.

– Mi smo njima jako zadovoljni. Najbolje u prilog tome govori da smo po sufinanciranju dadilja prvi grad u Hrvatskoj. Po brojkama, prvi je Zagreb, ali sa Zagrebom se ne možemo mjeriti. To samo govori koliko ih cijenimo i koliko su nam važne.

Obilazak vrtića bio je prigoda i za razgovor o ulaganjima u objekte i druge potrebe, poput investiranja u igračke i didaktičku opremu, ali i za najavu novih “pothvata”.

– Spremamo nekakve promjene u odlukama o financiranju, odnosno o sufinanciranju kako bismo pomogli našim ravnateljicama da ono što stvarno jako dobro rade dignu na još viši nivo.

Ulaganja u djecu i vrtiće tu ne prestaju.

– Prošli tjedan smo imali otvaranje rekonstruiranog Dječjeg vrtića Loptica u Svilarskoj, uz neka sitna ulaganja u ostale vrtićke objekte, a sad se spremamo za početak radova na apsolutno novom dječjem vrtiću u Starigradu.

Početak radova za novi dječji vrtić u Starigradu, s obzirom na građevinsku operativu, možemo očekivati u narednih godinu dana, zaključio je Jakšić.

zatvori