Četvrtak, 9. svibnja 2024.

Europski dan jezika obilježen u Koprivnici, prolaznici provjeravali svoje znanje njemačkoga

Europski dan jezika obilježen je jučer ispred Knjižnice i čitaonice ‘Fran Galović’ u Koprivnici.

Učitelji i učenici triju koprivničkih osnovnih škola su od 15 do 18 sati pred zgradom knjižnice imali štand te su zajedničkim aktivnostima promovirali učenje njemačkog jezika.

Naime, obilježavanje Europskog dana jezika provodi se u sklopu projekta pod nazivom “DaF in Koprivnica” (Njemački kao strani jezik u Koprivnici) koji je zajednički projekt učiteljica njemačkog jezika Helene Balaško (OŠ Antun Nemčić Gostovinski), Sonje Schuster (OŠ Đuro Ester) i Danijele Fičko (OŠ Braća Radić) za školsku godinu 2019./2020.

Učenici su prolaznicima dijelili letke s 10 razloga za učenje njemačkog jezika, a svi zainteresirani građani, veliki i mali, mogli su igrati “kolo sreće” te pokazati znanje njemačkog jezika i poznavanje kulture njemačkog govornog područja te osvojiti slatke i male nagrade.

Građani su reagirali pozitivno na ovu inicijativu te pokazali i vrlo dobro poznavanje njemačkog jezika. Učiteljice i učenici zahvaljuju svim građanima na dobroj volji i suradnji te se vesele narednim radionicama.

zatvori