Četvrtak, 3. listopada 2024.

Delegacija iz crnogorskog Nikšića u službenom posjetu Koprivnici, došli su vidjeti kako se gospodari otpadom i pročišćavaju otpadne vode

Delegacija grada Nikšića iz Crne Gore u službenom je posjetu Koprivnici.

Razlog njihovog boravka u našem gradu su projekti koje provode Komunalac i Koprivničke vode u sustavu gospodarenja otpadom koji omogućava dostizanje propisanih kriterija prema Direktivama EU, posjet reciklažnom dvorištu i kompostištu te upoznavanje s radom pročistača otpadnih voda na principu biološke obrade pomoću mikroorganizama.

Crnogorsku je delegaciju koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić primio u Gradskoj upravi. Točnije, predsjednika Opštine Nikšić Veselina Veselina Grbovića, sekretara Sekretarijata za projekte i investicije Živka Kecojevića i zamjenika direktora Agencije za zaštitu životne sredine Iliju Radovića.

U ime delegacije Crne Gore s nekoliko riječi obratio se predsjednik Opštine Nikšić Veselin Grbović:

– Šest godina sam na čelu Opštine Nikšić i zaista mogu potvrditi da je naša suradnja na jednom vrlo visokom nivou i da će se ona i dalje nastaviti. Prvi puta sam u Koprivnici i nadam se da ćemo samim time još više produbiti naše odnose. Ovom prilikom smo došli zbog rješenja jednog našeg značajnog problema na razini cijele države, a to je ugradnja kolektora za pročišćavanje otpadnih voda. Moram reći da smo prvi u Crnoj Gori završili izgradnju našeg kolektora u Nikšiću koji radi odlično te ovim posjetom želimo samo još dodatno nadograditi vaša ranija iskustva i znanja u naša.

– Izuzetno smo sretni zbog suradnje i prijateljstva koji povezuju ova dva grada. Pronašli smo međusobno partnere za razgovore i razmjene iskustava te se iskreno nadam novim zajedničkim europskim projektima zbog statusa koji Crna Gora ima u EU – istaknuo je koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić.

Na prijemu su još bile zamjenice gradonačelnika Ksenija Ostriž i Melita Samoborec te pročelnik Službe ureda gradonačelnika Dario Jembrek.

U ime GKP Komunalac gostima se obratila predsjednica Uprave Nataša Tetec uz koju su bili i članovi Uprave Goran Međurečan i Dubravka Horvat, a u ime Koprivničkih voda predsjednik Uprave Zdravko Petras uz kojeg je bila članica Uprave Sandra Sinjeri.

(Grad Koprivnica)

Slušaj uživo
zatvori