Subota, 27. travnja 2024.

Četvorica koprivničkih biciklista vozila od Siska do Vodica u čast 12 stradalih vatrogasaca

Četvorica članova koprivničkog Biciklističkog kluba Rotor sudjelovala su na ovogodišnjem 320 kilometara dugom biciklističkom maratonu od Siska do Vodica, posvećenom vatrogascima koji su prije 12 godina izgubili živote u Kornatskoj tragediji.

Maraton je organizirala Rekreativna biciklistička udruga Labudovi iz Siska. Tridesetak biciklista odvozilo je prvu etapu dugu 140 kilometara preko Sunje, Dvora na Uni i Bosanskog Novog do Bihaća, usput se okupavši u rijeci Uni. U Bihaću su prenoćili te drugog jutra zajedno s članovima Biciklističkog kluba Bihać odvozili drugu, zahtjevniju etapu: 180 kilometara s 2100 metara visinske razlike preko Donjeg Lapca i Srba, a zatim cestom D1 prema Kninu, Kistanju i Vodicama. Putem su stali na vrelu Une gdje su se, s obzirom na temperaturu vode od 8 stupnjeva, samo najhrabriji okupali. Posljednji dio etape bio je izuzetno težak zbog umora, vjetra u prsa i velike vrućine.

U Vodicama ih je ugostilo gradsko Dobrovoljno vatrogasno društvo, a nakon odmora naši su biciklisti položili vijenac i zapalili svijeće za poginule vatrogasce.

U maratonu su sudjelovali članovi BK Rotor Ivica Šurlović, Berislav Slukić, Rade Branković i Vladimir Vresk.

zatvori