Srijeda, 15. svibnja 2024.

Treći šahovski turnir u spomen na Stjepana Kamenečkog održan je ovog vikenda u Starigradu

Treći po redu memorijalni šahovski turnir u spomen na koprivničkog šahista i trenera Stjepana Kamenečkog održan je proteklog vikenda u Starigradu.

Vještine su odmjerili kadeti u dobi do 9, 12 i 16 godina te igrači I. kategorije. Ukupno je nastupilo 63 šahista iz Hrvatske i Slovenije, a među njima je bilo i 10 aktualnih ili nekadašnjih kadetskih prvaka.

Turnir do 9 godina osvojio je Ivan Horvat iz Sv. Nedelje dok je Petar Dimač iz Koprivnice bio treći. Najboljom šahisticom proglašena je Agata Kokša iz Molvi. Turnir do 12 godina pripao je Emanuelu Buniću iz Koprivnice, Jan Horčička bio je treći, a najbolja šahistica bila je Laura Lukinović iz Cirkvene. Na turniru do 16 godina prva je bila Tereza Dejanović iz Siska, Jelena Kokša iz Molvi osvojila je drugo, a Filip Martić iz Križevaca treće mjesto. Nagradu za šahisticu osvojila je Ivana Emili Turkalj iz Križevaca.

Na turniru igrača prve kategorije, odnosno prvokategornika, slavio je Damian Vučenović iz Zadra. Drugi je bio Siniša Kvaternik iz Kraljevice, a treći Ivan Lijović iz Virovitice.

Uz tehničku podršku šahovskih klubova iz Zrinskog Topolovca – Rovišća i Varaždinskih Toplica, turnir se prenosio uživo na 14 elektroničkih ploča, a bodovao se i za nacionalnu rejting listu.

Pobjednici – prvokategornici. Ustupio Petrica Koštić.
Pobjednici do 9 godina. Ustupio Petrica Koštić.
Pobjednici do 12 godina. Ustupio Petrica Koštić.
Pobjednici do 16 godina. Ustupio Petrica Koštić.
zatvori