Ponedjeljak, 7. listopada 2024.

FOTO Naši odlični ribolovci na prijemu u Županiji, Petak: Organizacija je bila odlična, ali najveći ponos su nam rezultati ovih mladih ljudi

Članove klubova koji su postigli najbolje rezultate na Kupu Hrvatske u lovu ribe udicom na plovak na jezerima Šoderica i Jegeniš te Banova Jaruga primio je danas župan Darko Koren sa suradnicima.

Čestitavši im na uspjesima, župan Koren obećao im je i daljnju podršku Županije:

– Ove godine smo se zaista družili i proveselili na Šoderici tijekom Kupa Hrvatske. To nam je nekako najsvježije u memoriji. Mogu doista pohvaliti organizaciju tog natjecanja, ne samo temeljem onog što sam čuo od vas, već zaista su ocjene ljudi, koji su iz drugih sredina tamo bili prisutni, objektivnije i ono što smo čuli zaista ukazuje da je vrlo malo tako organiziranih sportskih događaja u Republici Hrvatskoj u sportu kojim se vi bavite – rekao je župan.

Predsjednik Športskog ribolovnog kluba Koprivnica i predsjednik Športskog ribolovnog saveza Koprivničko-križevačke županije Ivan Petak zahvalio je na podršci Koprivničko-križevačkoj županiji, kao i općinama Drnje i Legrad te Hrvatskoj gorskoj službi spašavanja i Policijskoj upravi:

– Normalno je da je najveća potpora materijalna i ta je potpora stigla. Mi smo zatvorili kompletnu financijsku konstrukciju zahvaljujući svim tim potporama. Nismo se osramotili u organizaciji, a najveći ponos su nam odlični rezultati koje su postigli ovi mladi ljudi, ali i seniori i seniorke – nastavio je Petak.

Na Kupu Hrvatske u lovu ribe udicom na plovak koji se održao na jezeru Šoderica i Jegeniš od 12. do 14. srpnja prva mjesta su osvojili juniori David Pivar i Mihaela Frančić, kao i njihove ekipe Štuka Colmic Torčec i juniorke Podravke. Na istom natjecanju, drugo mjesto osvojili su seniori ekipe Karas Kuzminec i seniorke Koprivnice.

Kadet Karlo Tomašić iz ekipe Štuka Colmic Torčec osvojio je prvo mjestu na Kupu u Banovoj Jarugi krajem srpnja, a ribolovci iz Torčeca i ekipno su bili prvi. Kadeti Đelekovca bili su treći.

Državna prvakinja Mihaela Frančić ribolovom se, kako je rekla, bavi od pete godine:

– Moj tata se bavio ribolovom pa sam išla s njim. Kroz natjecanja sam vidjela da mi se to sviđa i rekla sam mu da i ja to hoću. Počela sam od 4. razreda samostalno loviti. Bilo mi je lijepo na natjecanju ta tri dana, baš sam se zabavila – zaključila je Mihaela.

Na prijemu su uz župana Korena bili i njegovi zamjenici Darko Sobota i Ratimir Ljubić, predsjednik Zajednice sportova Koprivničko-križevačke županije Stanislav Lovković, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Ana Mušlek i pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić.

Slušaj uživo
zatvori