Petak, 26. travnja 2024.

Prognoza vremena za subotu, 31. kolovoza

Pretežno sunčano i suho, samo ponegdje uz malu mogućnost za pokoji pljusak. Vjetar slab, a najvišu dnevnu temperaturu očekujemo malo iznad 30 stupnjeva.

Većinom sunčano vrijeme čeka nas i u nedjelju. Malo više naoblake moguće je potkraj dana kada ponegdje može doći do razvoja pljuskova i grmljavine. Vjetar slab. Jutarnja temperatura oko 20, najviša dnevna oko 32 stupnja.

U ponedjeljak nam dolazi promjena vremena. Prvi dio dana bit će vruć i sparan. Kasno poslijepodne i navečer doći će do jačeg razvoja oblaka pri čemu može biti i grmljavinskog nevremena s tučom. Uz to će zapuhati jak sjeverni vjetar i temperatura će naglo pasti. U utorak kišovito i svježe uz umjeren do jak sjeverac, a promjenjivo i hladnije vrijeme nastavit će se i u narednom razdoblju.

Danas je, inače, posljednji dan klimatološkog ljeta. U klimatologiji se kao prvi dan jeseni uzima 1. rujna, a ne dan ekvinocija.


Napomena: ovo je neslužbena prognoza i koristite ju na vlastitu odgovornost. Službenu prognozu možete u svakom trenutku pronaći na internetskim stranicama Državnog hidrometeorološkog zavoda.

zatvori