Petak, 26. travnja 2024.

Općina Koprivnički Bregi financira radne bilježnice svim svojim osnovnoškolcima za novu školsku godinu

Općina Koprivnički Bregi svim će svojim osnovnoškolcima kupiti radne bilježnice za novu školsku godinu.

Tu su odluku donijeli općinski vijećnici na sjednici održanoj još 19. lipnja, kada su usvojili i predloženi rebalans proračuna za 2019. godinu u kojem je bila navedena stavka.

Prema broju učenika koji je Općini dostavila Osnovna škola Koprivnički Bregi i ponudi izdavača, procijenjeno je da će trošak kupnje radnih bilježnica iznositi oko 62 tisuće kuna.

– Ovom odlukom će Općina pomoći roditeljima da financijski znatno lakše uđu u novu školsku godinu, uz već prije donijetu odluku Vlade o kupnji udžbenika – istaknuo je načelnik Općine Koprivnički Bregi Mario Hudić. – Time se nastavlja kontinuitet ulaganja u obrazovanje u našoj općini, od izgradnje infrastrukture do sufinanciranja i financiranja raznih aktivnosti i potreba naših vrtićaraca, školaraca i studenata.

– To je i najbolja pozivnica mladim obiteljima i roditeljima s djecom da ostanu živjeti u našoj općini, a ujedno i novim obiteljima da dođu i omoguće kvalitetan život sebi i svojoj djeci te uvjete obrazovanja uz kontinuiranu podršku Općine kakvi postoje i u većim urbanim sredinama – zaključio je načelnik Hudić.

zatvori