Ponedjeljak, 20. svibnja 2024.

Održan 10. po redu ‘Mokri kup’ Kunovca

Tadicionalno vatrogasno natjecanje za sve dobne skupine pod nazivom “Mokri kup Kunovca” održano je u nedjelju 25. kolovoza 2019. godine u Kunovcu po deseti put.

Natjecanju su pristupila 32 odjeljenja iz Koprivničko-križevačke županije, Krapinsko-zagorske i Varaždinske županije.

Jedan dio natjecanja održan je na školskom igralištu – VMŠ s upotrebom vode i pomladak, dok je drugi dio održan na igralištu Nogometnog kluba Bratstvo – mladež M / Ž.

Vatrogasni pomladak je izvodio 2 vježbe s brentačama, mladež 2 vježbe s preprekama a vatrogasna odjeljenja DVD-a bez obzira na dob izvodila su 2 vježbe 3/1 A s upotrebom vode.

Sve vježbe su se izvodile prema pravilniku Hrvatske vatrogasne zajednice, a bodovala se bolja vježba.

Broj odjeljenja po kategorijama bio je sljedeći: pomladak M – 14 odjeljenja, pomladak Ž – 7 odjeljenja, mladež M – 7 odjeljenja, mladež Ž – 1 odjeljenje, vatrogasna odjeljenje za mokru vježbu s VMŠ M – 2 odjeljenja, vatrogasnaodjeljenje za mokru vježbu s VMŠ Ž – 1 odjeljenje. Pored gore navedena 32 odjeljenja, na natjecanju su izvan konkurencije nastupila i dva odjeljenja DVD-a Kunovec u kategorija pomladak M i kategoriji mladež Ž.

Najbolji rezultat u kategoriji pomladak muška djeca od 6 do 12 godina imalo je odjeljenje
DVD-a Botinovec, drugo je bilo odjeljenje DVD-a Bakovčica a treće VZO Novo Virje.

U kategoriji pomladak ženska djeca prvo mjesto odjeljenje DVD-a Gorica-Grbaševac, drugo DVD Pustakovec, a treća je bilo odjeljenje DVD-a Subotica Podravska.

Od muške mladeži u kategoriji od 12 do 16 godina najbolje je bila odjeljenje DVD-a Koprivnica, drugo DVD Botinovec a treće je bilo odjeljenje VZO Novo Virje. U kategoriji ženske mladeži prvo je bilo odjeljenje DVD-a Koprivnica.

U natjecanju muških odjeljenja bez obzira na životnu dob, najbolji rezultat imalo je odjeljenje DVD-a Koprivnički Ivanec a drugo je bilo odjeljenje DVD-a Koprivnica.
U kategoriji ženskih odjeljenja bez obzira na životnu dob, najbolje je bilo odjeljenje DVD-a Draganovec.

O regularnosti natjecanja brigu su vodili suci. Ovogodišnje natjecanje veoma dobro i korektno su sudili suci s višegodišnjim iskustvom Maja Solina, Matea Gačan, Danijela Horvat, Danijel Topalović i Mario Škorjanec.

Samo natjecanje održano je u solidnoj organizaciji DVD-a Kunovec.

Izvjestitelj
VZ Koprivničko-križevačke županije
Krešimir Juratović

zatvori