Petak, 26. travnja 2024.

Noćna fronta donijela nam je kišu i osvježenje, no ljetu još ipak nije kraj

Kako su prognostičari i najavili, preko naših je krajeva noćas prešla fronta koja nam je donijela nešto vjetra i grmljavine te dosta obilnu kišu.

Točnije, u Koprivnici je prema podacima Državnog hidrometeorološkog zavoda noćas pala 21 litra kiše po četvornom metru. Toliko je izmjerila i automatska meteorološka stanica smještena na pročistaču otpadnih voda u Herešinu, a druga automatska stanica, ona na vodocrpilištu Ivanščak, uhvatila je i više oborina: 26,2 litre. Tim je područjem, naime, iza ponoći prošao izraženiji pljusak s grmljavinom. Jačih nevremena na našem području noćas nije bilo.

Linija oborina odmaknula je dalje na istok i tijekom dana slijedi nam postupno razvedravanje sa zapada. Osjetno je osvježilo: minimalna temperatura jutros se u Koprivnici prema DHMZ-u spustila na 15 stupnjeva. Danas neće biti vruće: najvišu dnevnu temperaturu očekujemo oko 22 do 24 stupnja.

Sutrašnje jutro bit će još svježije: očekujemo da se temperatura spusti do otprilike 12 stupnjeva, a lokalno možda i niže. Danju će uz sunčano vrijeme ipak biti toplije i temperatura će poslijepodne doći do nekih 25 stupnjeva.

U petak će prolazno biti više oblaka uz male šanse za pokoji lokalni pljusak, možda i uz malo grmljavine. Promjenjive naoblake još će biti i u subotu, a nakon toga sunčano i vrlo toplo, drugi tjedan već lagano i vruće. Nova promjena vremena uz osvježenje i moguću kišu nazire se tamo oko sljedećeg četvrtka i petka.

zatvori