Subota, 27. travnja 2024.

Državna revizija dala bezuvjetno mišljenje o proračunu i poslovanju Županije, Skupština mora odrediti i visinu turističke pristojbe

Članovi Skupštine Koprivničko-križevačke županije okupit će se u ponedjeljak, 9. rujna na 15. sjednici aktualnog saziva.

Članovi Koordinacije klubova jutros su definirali dnevni red od 17 točaka. Najvažnije je najavio župan Darko Koren:

– Imamo informaciju o obavljenoj reviziji proračuna naše županije. Moramo se pohvaliti time što smo dobili bezuvjetno mišljenje državne revizije na naše poslovanje i na naš proračun. Isto tako, imamo i polugodišnje izvješće o izvršenju proračuna naše županije za prvo polugodište ove godine koje je isto tako pozitivno. Imamo i izvješće o poslovanju trgovačkih društava u kojima je županija suvlasnik: Piškornice i PZC Varaždin.

Snimio Marko Posavec.

Na dnevnom redu je i donošenje Odluke o visini turističke pristojbe, najavio je župan Koren:

– To je nešto novo na što nas zakon obvezuje. Do 15. rujna moramo donijeti te odluke. Bit ćemo među rijetkim županijama koje će tu obvezu uspjeti ispuniti do zadanog roka.

A naša je županija, kako je podsjetio, spremna 1. siječnja iduće godine preuzeti poslove Ureda državne uprave:

– Preuzet ćemo više od 200 različitih poslova koje su do sada obavljali Uredi državne uprave. Vjerujem da ćemo u tome biti efikasniji.

Uz župana Korena i njegove zamjenike Ratimira Ljubića i Darka Sobotu, jutros su Koordinaciji prisustvovali i Marija Vukobratović, članica kluba SDP-a i HL-a, nezavisni Mijo Bardek te pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić i pročelnica Upravnog odjela za poslove Županijske skupštine i pravne poslove Marina Horvat. Sastanak je vodila zamjenica predsjednika Županijske skupštine, HDZ-ova Verica Rupčić.

zatvori