Petak, 26. travnja 2024.

SJEVERNI DERBI Slaven Belupo na ‘Apašu’ dočekuje Varaždin, Sertić: Ovu utakmicu shvaćamo maksimalno ozbiljno

Susjedni derbi između Slaven Belupa i Varaždina na rasporedu je sutra na koprivničkom Gradskom stadionu ‘Ivan Kušek – Apaš’.

Farmaceuti nakon dviju uzastopnih pobjeda spremni i maksimalno motivirani dočekuju Varaždince, ne dopuštajući si puno mjesta za opuštanje i odmor, istaknuo je trener Ivica Sertić:

– Optimistični smo, motivirani i puni samopouzdanja nakon dvije uzastopne pobjede. No, ni u jednom trenutku nismo si htjeli dozvoliti da se opuštamo, da ulazimo u tjedan opušteno i sa stavom “lako ćemo”. Shvaćamo ovu utakmicu maksimalno ozbiljno i pripremamo se kao da nam dolazi Dinamo.

Snimio Krešo Puklavec

U idućoj utakmici zbog povreda neće konkurirati Radivojević i Božić, a Iharoš i Međimorec ovoga su tjedna trenirali smanjenim intenzitetom. No, prije utakmice Farmaceuti će odraditi još jedan trening gdje će se vidjeti tko je sve u kompletnoj formi, zaključio je Sertić.

Na pitanje postoji li rivalstvo između Varaždina i Slavena, Sertić je odgovorio:

– Naravno da postoji. Bez obzira što nisu bili prisutni u Prvoj ligi sedam godina, to su utakmice koje uvijek nose poseban doživljaj, tenziju. Trenutno mjesto na tablici neće igrati nikakvu ulogu. Sjećam se utakmice Kupa prije tri sezone kada je Varaždin bio trećeligaš. Tada smo u zadnjim minutama uspjeli izjednačiti na 2:2, a pobjedu izvukli na penale. Očekujem isto tako motiviranog suparnika, željnog dokazivanja i u sutrašnjoj utakmici.

Blagajne će biti otvorene dva sata prije utakmice koja počinje u 19 sati.

Snimio Krešo Puklavec
zatvori