Petak, 26. travnja 2024.

Jan Tisaj i Branislav Buhić postigli dobre rezultate na jednoj od najdugovječnijih hrvatskih utrka

Članovi Biciklističkog kluba Rotor nastupili su u nedjelju na 49. po redu međunarodnom Memorijalu ‘Stjepan Grgac’ u Ivanić Gradu.

U utrci su sudjelovali članovi reprezentacije Katara te preko 150 vozača iz cijele regije. Konkurencija je bila jaka u svim kategorijama od početnika U13 do elite profi kategorije.

U kategoriji U15 nastupio je najmlađi član BK Rotora Jan Tisaj i osvojio odlično 4. mjesto u nepredvidivoj sprinterskoj završnici iza tri najbolja slovenska vozača Perutnine Ptuja i Adrie Mobil. Ujedno je bio najbolji od hrvatskih vozača u utrci koja se bodovala za kup Hrvatske.

Na memorijalu je u kategoriji elite nastupio i Rotorovac Branislav Buhić. Na stazi od 139 kilometra koja se vozila od Ivanić Grada preko Kutine do Garešnice i natrag osvojio je 18. mjesto od ukupno 33 vozača koji su završili utrku.

Njegova prosječna brzina bila je 41 km/h s kojom je iza sebe ostavio vozače profesionalnog tima poput Meridijane i reprezentacije Katara. Pobjednik utrke je bio Slovenac Jon Božić iz profi kontinentalne ekipe Adria Mobil.

Dodajmo da je jednu od najdugovječnijih utrka koja nosi ime velikog hrvatskog bicikliste i čija se trasa proteže kroz dvije županije već tradicionalno organizirao BK Ivanić.

zatvori