Petak, 26. travnja 2024.

Sertić: Pobjeda nad Hajdukom bila je u potpunosti zaslužena i potvrdila je kvalitetu naše momčadi

Nogometaši Slaven Belupa jučer su upisali vrlo važnu pobjedu. U četvrtom kolu aktualne sezone Hrvatski Telekom Prve lige na domaćem su travnjaku svladali splitski Hajduk rezultatom 2:1.

Pred gotovo tri tisuće gledatelja na “Apašu”, strijelci za Farmaceute bili su David Puclin u prvom i Ivan Krstanović u drugom poluvremenu.

Naravno, trener Slavena Ivica Sertić bio je više nego zadovoljan igrom svoje momčadi:

– Smatram da je naša pobjeda zaslužena. Hajduk je bio bolji u prvih dvadesetak minuta, stvorio je neke situacije pred našim vratima, ali uspjeli smo se othrvati tom njihovom početnom pritisku. Pogodak za vodstvo nas je maksimalno podigao na terenu, kontrolirali smo utakmicu sve do zadnjih minuta, pogotovo kad smo otišli na 2:0. Publika je mogla uživati i u pogocima i u dobroj prezentaciji obje momčadi, golovima, bila su i dva crvena kartona, šanse, udarci, sve ono što nogomet čini nogometom – izjavio je Sertić.

“Čovjek od gume” Ivan Krstanović. Snimio Marko Posavec.

Pobjeda nad Hajdukom, kaže Sertić, potvrda je kvalitete njegove momčadi.

– Od prvog dana smo uvjereni da radimo dobro i da smo na dobrom putu. Teško je momke uvjeravati u to iz dana u dan kada nakon praktički osam tjedana, pet u pripremama i tri u prvenstvu, ne dobiješ potvrdu za to kroz rezultat, bez obzira na izuzetno težak raspored. Baš zato nam je trebala ovakva pobjeda koja će nam biti veliki podstrek za subotu i gostovanje u Puli kod Istre.

U napadu su od prve minute zaigrali Krstanović i Ejupi.

– Jedan sam od trenera koji će sustav uvijek prilagoditi svojim igračima. Imamo tri odlična centralna napadača i bilo bi mi žao da jedan igra, a dva ne. Hoćemo li igrati s trojicom ili četvoricom u obrani ovisit će i o protivniku s kojim igramo. S Krstanovićem i Ejupijem zajedno smo skroz druga momčad. Kako će rasti njihova forma tako ćemo se i mi svi zajedno dizati – zaključio je Sertić.

(NK Slaven Belupo)

zatvori