Petak, 26. travnja 2024.

FOTO Rekonstrukcija objekta ‘Loptica’ Dječjeg vrtića Tratinčica ide planiranim tijekom

Radovi na rekonstrukciji montažnog objekta ‘Loptica’ Dječjeg vrtića Tratinčica idu planiranim tijekom.

Gradonačelnik Mišel Jakšić i predsjednik Gradskog vijeća Ivan Pal zajedno s pročelnikom Upravnog odjela za izgradnju grada, upravljanje nekretninama i komunalno gospodarstvo Tomislavom Golubićem i pročelnikom Službe ureda gradonačelnika Dariom Jembrekom danas je obišao radove.

Na zgradi vrtića provodi se sedam mjera rekonstrukcije i to: sanacija svih instalacija vodovoda i odvodnje te svih sanitarnih čvorova; ugradnja energetski učinkovite fasade, stolarije i toplinska izolacija stropa; ugradnja didaktičkih sredstava na rekonstruiranu fasadu zgrade; sanacija unutarnjih pregradnih zidova koji su oštećeni zbog utjecaja vlage; zamjena podova u dnevnim boravcima djece i hodniku; rekonstrukcija postojeće kotlovnice i proizvodnje potrošne tople vode; ugradnja ventilacije u dnevne boravke djece (rekuperacije).

Projektirane i izvedene mjere će značajno poboljšati energetsku učinkovitost, funkcionalnost instalacija, kvalitetu uvjeta za boravak, igru i učenje djece te produljiti vijek trajanja zgrade.

Vrijednost ugovorenih radova iznosi 2.212.164,00 kn bez PDV-a, a s PDV-om iznosi 2.765.205,00. Grad Koprivnica u projektu sudjeluje sa 46 % vlastitih sredstava, a 54 % sredstava je osigurano iz projekta Prominent MED. Rekonstrukciju objekta osigurao je Grad Koprivnica u suradnji s Regionalnom energetskom agencijom Sjever .

Rok izvođenja radova je 31. kolovoza 2019. godine, nakon čega će vrtić biti spreman početi sa radom.

Izvor: koprivnica.hr

zatvori