Petak, 26. travnja 2024.

FOTO Podravka Vegeta osvojila 14. Bepov memorijal

Podravka Vegeta utakmicom protiv mađarskog Mosonmagyarovarija KC zatvorila je i osvojila 14. po redu Memorijalni turnir ‘Josip Samaržija Bepo’.

Nakon jučerašnje pobjede nad rumunjskom Coronom Brasov, danas su Podravkašice odigrale i svoje zadnje dvije utakmice.

Drugi dan turnira utakmicom su u ranim jutarnjim satima otvorile rumunjska Corona Brasov i mađarski Mosonmagyarovari KC. Mađarice su odnijele pobjedu rezultatom 30:29.

Zatim je Podravka Vegeta zaigrala protiv ovogodišnjeg kvalifikanta Lige prvakinja, ŽORK Jagodine. Saračevićeve odabranice većim dijelom utakmice kontroliraju igru i dominiraju terenom te na poluvremenu odlaze s vodstvom u prednosti čak sedam golova (15:8).

U drugom poluvremenu trener je izrotirao igračice, a svoju priliku su dobile mlade Lucija Jandrašić, Lea Franušić i Elena Popović koje su povjerenje u potpunosti i opravdale. Mirno privode utakmicu kraju i Podravka Vegeta upisuje i drugu pobjedu na ovogodišnjem turniru 26:22. Gotovo sve igračice su se danas upisale u listu strijelaca, a najviše je pogodaka postigla Nikolina Zadravec, ukupno 4.

U 18 sati snage su odmjerile Corona Brasov i ŽORK Jagodina, a Podravka je potom pobijedila Mosonmagyarovari s 29:21 i zaključila turnir.

Pojedinačne nagrade pripale su Podravkašicama: Jovana Risović proglašena je najboljom vratarkom, Dejana Milosavljević i Sorina Tirca dijele titulu najboljih strijelkinja s 19 pogodaka, a Tjaša Stanko imenovana je najboljom igračicom turnira.

Pehare i nagrade igračicama su predale Bepova supruga Ana Samaržija, predsjednica Nadzornog odbora kluba i članica Uprave Podravke Ljiljana Šapina te direktorica kluba Vlatka Mihoci, dok je Ani Samaržiji gradonačelnik Mišel Jakšić uručio cvijeće.

Konačni poredak:

1. Podravka Vegeta
2. Mosonmagyarovari
3. Corona Brasov
4. Jagodina

zatvori