Srijeda, 8. svibnja 2024.

FOTO Četvorica Koprivničanaca vozila su moto utrke u Goričanu, odlični Majstorović i Nikšić

Četvorica koprivničkih motociklista vozila su utrku ubrzanja u Goričanu u organizaciji Metalnog racing teama koja se vozila za Prvenstvo Hrvatske proteklog vikenda. Istom se prigodom vozila i Kup utrka Goričana.

Koprivnicu su u Goričanu predstavljali Dominik Nikšić – Niki (Kawasaki zx6r klasa Pro 600), Alen Majstorović – Majstor Kawa (Kawasaki zx10r klasa Pro Open), Renato Štauber – Rene Suzuki (Suzuki gsxr1000 klasa Serija Open) i Marko Pintarić – Pinčo (Kawasaki zx10r klasa Serija Open).

Prvo su na rasporedu bili treninzi na kojima se pokazalo kako je vrijeme povoljno i kako motori dobro idu. Dio dana je padala kiša kiša, ali do 18 sati, kada su krenule finalne vožnje, staza se uspjela osušiti.

Niki je na svom “Kawcu” od 600 ccm osvojio prvo mjesto u svojoj klasi. Valja napomenuti kako je motor složen s komponentama iz Amerike i posebnim trkaćim gorivom pomoću kojeg je radio bolja vremena čak i od od većine serijskih motora zapremnine 1000 ccm.

Alen Majstorović – “Majstor Kawa” je nakon pauziranja od utrka ove sezone došao u Goričan samo isprobati svoj novi “monstrum” Kawadevil od 200+ konjskih snaga i uz malo uvježbavanja završio na odličnom 2. mjestu u najjačoj klasi Pro Open u subotu.

Marko Pintarić je u svojoj klasi zauzeo 4. mjesto., dok Renato Štauber nije vozio u subotu.

Nedjelja je započela sunčano i vedro, a isto tako i odličnim treninzima te vožnjama, padali su i novi osobni rekordi što je za tu vrstu sporta impresivno. “Niki” je ponovno bio nezaustavljiv, osvojivši prvo mjesto i oborio je rekord Hrvatske klase 600 ccm motora s vremenom 10.035 sekundi. Samo 35 tisućinki ga je dijelilo od povijesnog probijanja u 9 sekundi što još nije uspjelo nikome čak ni u Europi.

“Majstor Kawa” je zbog manje greške završio na 3. mjestu za Prvenstvo Hrvatske u najjačoj klasi, a serijski “monstrum” je odvezao stazu od 402 metra za 9.503 sekunde te isto tako osvojio 3. mjesto u Kupu Goričana.

“Rene Suzuki” je stigao u nedjelju i započeo sa sjajnim vožnjama na treninzima, dok je na samoj utrci bio prebrz za svoju klasu (u kojoj se ne smije probiti vrijeme od 9.200 sekunde). Rene je odvozio 9.125 što je bio i njegov osobni rekord, no zbog probijanja vremena je diskvalificiran. Međutim, Rene je svojim rezultatom i više nego zadovoljan.

“Pinčo” je također sjajno vozio i za dlaku mu je pobjeglo 3. mjesto. Završio je četvrti.

zatvori